In 2017 is de WelThuis Academy opgericht. De Academy verzorgt samen met het Albeda College een opleiding Verzorgende 3IG met een specialisatie in ouderenzorg. De eerste groep leerlingen startte in september. Vanwege de grote interesse is afgelopen februari is een tweede groep leerlingen van start gegaan.

De opleiding

Tijdens de opleiding wordt onder andere aandacht besteed aan persoonsgerichte zorg en welzijn, omgaan met agressie en intimidatie, omgaan met bewoners met een dementie en aan koken voor kleinschalig wonen. Daarnaast biedt WelThuis de leerlingen extra lessen, verzorgd door expert docenten. Waaronder door een psycholoog of een specialist ouderengeneeskunde. Ook lessen over persoonsgerichte zorg en HACCP worden door deskundigen op dat gebied gegeven.

Groot succes

De WelThuis Academy blijkt een groot succes. De eerste groep bestond uit 29 leerlingen en onlangs is een tweede groep van start gegaan. Joyce Zuurveld-Breas, opleidingskundige en adviseur vertelt trots: “Vanwege de grote interesse is er afgelopen februari een tweede groep met 21 leerlingen gestart! We merken er veel animo is voor deze opleiding: van jongeren tot zij-instromers met allemaal verschillende achtergronden. Met de WelThuis Academy hopen wij over een aantal jaren de vacature-ruimte te hebben ingevuld met gemotiveerde medewerkers die specialist zijn in de ouderenzorg.”

Wil je meer weten over de WelThuis Academy? Of heb je interesse om een van de informatiebijeenkomsten bij te wonen?
Kijk hier voor meer informatie.