Zorg en diensten

Specialistische zorg bij jonge mensen met dementie

Persoonlijke aandacht en behoud van eigenwaarde in een stimulerende woon- en leefomgeving

Bij WelThuis denken we vanuit mensen, persoonlijke wensen en mogelijkheden. U doet ertoe. Met die waarden als leidraad zetten we onze expertise in om mensen die niet langer zelfstandig kunnen wonen een warm thuis te bieden. Vanuit ons specialisme in dementiezorg, biedt WelThuis Buytenhaghe in Zoetermeer kleinschalige woon- en zorgfaciliteiten aan voor jonge mensen met dementie. Samen zetten we ons in voor een volgende waardevolle levensfase. Daar vertellen we graag meer over. Uiteraard bent u altijd welkom voor een eerste kennismaking.

Samen verder na de diagnose

In ieder mensenleven grijpt de diagnose dementie diep in. Je staat nog vol in het leven, met een baan, een opgroeiend gezin, ambities en een dynamisch sociaal netwerk. En ineens kan een vraag je overvallen die je diep raakt en de wereld op zijn grondvesten doet schudden. Hoe gaat mijn toekomst eruit zien en hoe richt ik mijn leven daar zo goed mogelijk op in?

Waardevolle kwaliteit van leven
WelThuis Buytenhaghe biedt jonge mensen met dementie een persoonlijke woon- en leefomgeving. Daarin zijn professionele zorg en individuele zelfstandigheid zo goed met elkaar in evenwicht dat het leven zijn waarde en kwaliteit behoudt. Dat het leven ánders wordt, kunnen wij niet tegenhouden. Wel kunnen we zorgen voor een inspirerende omgeving waarin persoonlijke wensen, zoveel mogelijk zelfregie en zinvolle activiteiten centraal staan.

Ja, u dóet ertoe
Wij bieden deze leefomgeving in ons WelThuis woon- en zorgcentrum Buytenhaghe in Zoetermeer. Sinds lange tijd is dit centrum een gastvrij en zorgzaam thuis voor mensen die niet langer zelfstandig kunnen of willen wonen. Zij krijgen ondersteuning op maat, maar behouden zeggenschap over hoe ze hun leven inrichten. Ons motto is: U doet ertoe. We zijn ons bewust van belemmeringen die onlosmakelijk aan dementie zijn verbonden, maar denken en handelen vanuit mogelijkheden. Onze bewoners passen zich niet aan ons aan, wij richten ons naar onze bewoners!

Specialistische woon- en zorgdiensten voor jonge mensen met dementie
Vanuit die cultuur hebben we een speciale woonafdeling ingericht voor jonge mensen met dementie. Dat wil zeggen: de generatie die nog geen 65 is en midden in het leven staat. De aangeboden zorg en dienstverlening is sterk gericht op individuele mogelijkheden en op de wens om in de nieuwe levensfase betrokken en actief te blijven. De nadruk ligt op eigenwaarde en kwaliteit van leven. Waarom we als woon- en zorgorganisatie hebben gekozen voor specialistische dienstverlening voor jongen mensen met dementie? Omdat we ervan overtuigd zijn dat onze ervaring met persoonlijke zorg van toegevoegde waarde is voor iedereen die in een vroege levensfase tegen de drempels van zelfstandig wonen aanloopt.

Bij u in de buurt
In Nederland geldt dat voor meer dan twaalfduizend mensen bij wie voor hun 65ste levensjaar een vorm van dementie is of wordt vastgesteld. Hun wensen en vragen verschillen per individu, maar de behoefte aan een perspectiefrijke oplossing staat voorop. Met als belangrijkste punten: een waardevol leven, naasten in de buurt en blijvende sociale contacten. Onze woonvleugel voor jonge mensen met dementie bevindt zich in een veelzijdig wooncomplex in een gezellige groene woonwijk. We bieden hier alle vereiste medische, zorggerelateerde, therapeutische, sociale en op zelfstandige activiteiten toegespitste specialismen om op een waardevolle manier te functioneren en bij de omgeving betrokken te blijven.

In- en externe specialisten en gespecialiseerde zorg- en begeleidingsprofessionals maken zich sterk voor een leefomgeving waar individuele gewoontes, wensen en mogelijkheden het vertrekpunt zijn voor een waardevol bestaan.

Meer informatie
Wilt u meer weten? Klik op een van de onderwerpen, bekijk onze folder en/ of maak een afspraak voor een persoonlijke kennismaking.

Het leven gaat door, ook na de diagnose
De diagnose dementie verandert levens. Als zelfstandig wonen niet langer haalbaar is, dient zich een nieuwe fase aan. Voor alle betrokkenen. Met de juiste voorzieningen en begeleiding is ook die nieuwe levensfase waardevol. Lees meer >>

Betrokkenen attenderen wij op de online training ‘Dementie op jonge leeftijd’, aangeboden via het platform van Alzheimer Nederland. Bekijk de flyer en/ of de online training

Goed dat er een netwerk is
Als medisch specialist of paramedicus vangt u in uw praktijk de eerste signalen op. Nadat  de diagnose is gesteld, dient zich voor alle betrokkenen de volgende vraag aan: hoe verder? U kunt op ons rekenen. Lees meer >>

Werken met jonge mensen met dementie
Draag jij bij aan specialistische zorg voor jonge mensen met dementie? Wij bieden je de kans om je verder te specialiseren en meer uit je diploma te halen. Als je thuis bent in deze tijd, goed aanvoelt wat de behoeften zijn van de eigentijdse generatie en energiek en creatief in het leven staat, kun jij voor onze bewoners het verschil maken. Lees meer >>

Volg ons op