WelThuis Academie

Werken en leren op onze zorgcentra

De WelThuis Academie leidt leerlingen in drie jaar tijd op tot verzorgende. Leerlingen gaan direct aan de slag in één van onze woonzorgcentra en volgen tegelijkertijd een opleiding tot verzorgende. Hiermee willen we onze toekomstige medewerkers ontwikkelingen tot direct inzetbare beginnende professionals, met de benodigde specifieke kennis van de ouderenzorg.

Opleiding VIG 3.0

Goede voorbereiding op het werkveld

In de ouderenzorg bestaat een groot personeelstekort. Afgestudeerde verzorgenden kiezen vaker voor een baan in bijvoorbeeld het ziekenhuis. Eén van de redenen om niet voor het verpleeghuis te kiezen, is vaak de onbekendheid met deze vorm van zorgverlening. Daarnaast voelen verzorgenden zich ook niet voldoende voorbereid op het vak van ouderenverzorgende. Door de opleiding tot verzorgende te combineren met het werken in het verpleeghuis, is een student veel beter voorbereid op het werk in een woonzorgcentrum.

Leren door te doen

Een van de belangrijkste pijlers van de opleiding is het vak leren vanuit de praktijk, waarbij de praktijksituatie leidend is voor het leerproces. De leerlingen krijgen les van collega-expertdocenten. De opleiding begint bij de basiskennis en geleidelijk aan worden de vaardigheden uitgebreid. De leerlingen krijgen daarbij alle ruimte om zich te verdiepen in specifieke kennisgebieden en vaardigheden. WelThuis hoopt met deze manier van opleiden een nieuwe groep verleiden tot de ouderenzorg.

Een opleiding voor iedereen

In september 2017 is de eerste groep leerlingen gestart. Opleidingsadviseur Joyce Zuurveld: “We willen na drie jaar beschikken over een eerste lichting startklare en bekwame medewerkers, die gediplomeerd zijn vanuit de praktijkgerichte opleiding van WelThuis in samenwerking met het Albeda college. De eerste groep bestaat uit 29 enthousiaste leerlingen. Het is een gemêleerd gezelschap: van kapster tot iemand de politieacademie heeft gedaan. Maar natuurlijk ook leerlingen met zorgachtergrond. De jongste leerling is 16 jaar en de oudste is 59!”.

Onze andere opleidingen

Wil je een van onze andere opleidingstrajecten volgen? Waaronder MBO-Verzorgende, MBO-Verpleegkundige of HBO-Verpleegkundige? WelThuis is een door Calibris erkend leerbedrijf en biedt deskundige begeleiding.

Direct solliciteren voor een van deze opleidingstrajecten? Ga dan naar werkenbijwelthuis.nl.