WelThuis Academie

Werken en leren in onze zorgcentra

De WelThuis Academie leidt leerlingen in drie jaar tijd op tot verzorgende. Leerlingen gaan direct aan de slag in één van onze woonzorgcentra en volgen tegelijkertijd een opleiding tot verzorgende. Hiermee willen we onze toekomstige medewerkers ontwikkelingen tot direct inzetbare beginnende professionals, met de benodigde specifieke kennis van de ouderenzorg.

Opleiding VIG 3.0

Goede voorbereiding op het werkveld

In de ouderenzorg bestaat een groot personeelstekort. Afgestudeerde verzorgenden kiezen vaker voor een baan in bijvoorbeeld het ziekenhuis. Eén van de redenen om niet voor het verpleeghuis te kiezen, is vaak de onbekendheid met deze vorm van zorgverlening. Daarnaast voelen verzorgenden zich ook niet voldoende voorbereid op het vak van ouderenverzorgende. Door de opleiding tot verzorgende te combineren met het werken in een locatie van WelThuis, ben je veel beter voorbereid op het werk in een woonzorgcentrum.

Leren door te doen

Een van de belangrijkste pijlers van de opleiding is het vak leren vanuit de praktijk, waarbij de praktijksituatie leidend is voor het leerproces. De leerlingen krijgen les van collega-expertdocenten. De opleiding begint bij de basiskennis en geleidelijk aan worden de vaardigheden uitgebreid. De leerlingen krijgen daarbij alle ruimte om zich te verdiepen in specifieke kennisgebieden en vaardigheden. WelThuis hoopt met deze manier van opleiden een nieuwe groep te verleiden tot de ouderenzorg.

Een opleiding voor iedereen

De opleiding tot verzorgende niveau 3 neemt 3 jaar in beslag neemt. We bieden ook een verkorte opleiding aan. De duur van deze verkorte opleiding is 1,5 jaar. Na 3 jaar (of 1,5 jaar) ben je een startklare en bekwame medewerker, die gediplomeerd is vanuit de praktijkgerichte opleiding van WelThuis in samenwerking met het Albeda college. 

Zij-instromers

Heb jij een hart voor de ouderenzorg maar heb je nu de juiste opleiding of werkervaring nog niet? Wij hebben het leukste beroep van de wereld voor je. Wil je graag een carrièreswitch te maken? Gooi het roer om en kom bij WelThuis werken. Wij bieden je de mogelijkheid om werken te combineren met leren. Door de opleiding tot verzorgende te combineren met het werken in het verpleeghuis, ben je goed voorbereid op het werken in een woonzorgcentrum. De WelThuis Academie leidt je in drie jaar tijd op tot verzorgende. Je gaat direct aan de slag in één van onze woonzorgcentra en volgt tegelijkertijd een opleiding tot verzorgende. Hiermee ontwikkel je je tot direct inzetbare beginnende professional, met de benodigde specifieke kennis van de ouderenzorg. Leren door te doen. Een van de belangrijkste pijlers van de opleiding is het vak leren vanuit de praktijk, waarbij de praktijksituatie leidend is voor het leerproces. Je krijgt les van collega-expertdocenten. De opleiding begint bij de basiskennis en geleidelijk aan worden de vaardigheden uitgebreid. Je krijgt daarbij alle ruimte om je te verdiepen in specifieke kennisgebieden en vaardigheden. WelThuis hoopt met deze manier van opleiden je te verleiden tot de ouderenzorg.

Herintreders

Heb jij altijd al een hart voor de (ouderen)zorg gehad, ben je even een ander pad ingeslagen en kom je er nu achter dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan? Ook voor jou zijn er mogelijkheden bij WelThuis om de draad weer op te pakken en je zorghart op te halen. We kennen leerafdelingen binnen de locaties van WelThuis en deze leerafdelingen bieden jou de kans en de ruimte om als zorgprofessional de kennis bij te spijkeren en ervaring op te doen zodat je het weer volledig aansluit bij de actualiteit van nu. Je krijgt hier natuurlijk goede begeleiding bij.

Zoek je een stageplaats? 

Wil jij ook ervaren hoe het is om betekenisvol werk te verrichten in een van onze woonzorgcentra? Ouderenzorg is dankbaar werk. Jij doet er echt toe!  Als Calibris erkend leerbedrijf bieden wij deskundige begeleiding en werken wij nauw samen met scholen en bedrijven. Wij bieden stageplaatsen voor zorg en welzijn, maar ook voor studenten van een facilitaire, administratieve, secretariële opleiding. Voor meer informatie over de stagemogelijkheden kijk je hier.

Wil je meer te weten komen hoe dit in zijn werk gaat en hoe het is om te werken en leren bij WelThuis? Ga naar www.werkenbijwelthuis.nl en/ of stuur een e-mail naar opleidingen@welthuis.nl of neem telefonisch contact op via 088-4262115. Direct solliciteren kan ook.

Onze andere opleidingen

Wil je een van onze andere opleidingstrajecten volgen? Waaronder MBO-Verzorgende, MBO-Verpleegkundige of HBO-Verpleegkundige? WelThuis is een door Calibris erkend leerbedrijf en biedt deskundige begeleiding.

Direct solliciteren voor een van deze opleidingstrajecten? Ga dan naar werkenbijwelthuis.nl.