Praktische informatie

Indicatie, aanmelden en verhuizen | Kosten en eigen bijdrage | Wachttijden | Aanmeldformulier

Indicatie, aanmelden en verhuizen

Vanaf het moment dat thuis wonen niet langer mogelijk is, komt er veel op u af. U moet een indicatie aanvragen bij het CIZ, een woonlocatie uitzoeken en de verhuizing regelen. WelThuis kan u adviseren en helpen om gezamenlijk te kijken naar de vorm van zorg die het beste bij uw zorgvraag past.

Wlz-indicatie

Bent u geadviseerd om een indicatie voor de Wlz (Wet Langdurige Zorg) aan te vragen? Twijfelt u of u in aanmerking komt voor een indicatie voor de Wlz? Of wilt u weten wat de voor- en nadelen zijn van een Wlz-indicatie?

De WLZ indicatie kan aangevraagd worden bij het CIZ. Voor hulp bij het aanvragen van de indicatie kunt u onder andere terecht een cliëntondersteuner van CIZ, de praktijkondersteuner van de huisarts, thuiszorg of een casemanager. De indicatie moet aangevraagd worden bij het CIZ. Op de website van het CIZ vindt u hier meer informatie over. Een indicatieprocedure duurt 2 tot 6 weken, afhankelijk van uw situatie. Het CIZ is verantwoordelijk voor de afgifte van de indicatie.

Er zijn verschillende zorgprofielen die het CIZ kan indiceren:

VV Beschut wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging. Met deze indicatie kunt u naar een locatie met beschut wonen, een verzorgingshuis. 

VV Beschermd wonen met intensieve dementiezorg. Met deze indicatie kunt u naar een locatie voor dementie, verpleeghuis voor dementie.

VV Beschermd wonen met intensieve verzorging en verpleging. Met deze indicatie kunt u naar een locatie voor lichamelijke beperkingen, een somatisch verpleeghuis.

VV Beschermd wonen met zeer intensieve zorg, vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding. 

Verhuizen naar een woonzorgcentrum

Verhuist u naar een woonzorgcentrum van WelThuis? Tijdens een welkomstgesprek neemt de woonzorgadviseur van WelThuis alle praktische zaken met u door, zoals de zorgovereenkomst, sleutelovereenkomst en huisregels. Ook heeft u een gesprek met een zorgmedewerker om uw wensen en verwachtingen met betrekking tot de zorg te bespreken. 

Bij een intensieve zorgvraag staat er al een hoog-laagbed in uw kamer, evenals een nachtkastje en een kledingkast. U kunt de kamer zelf verder inrichten en huiselijk maken. Als er sprake is van beschut wonen, dan richt u uw kamer voor een groot deel zelf in.

Aanmelden

Wilt u zichzelf of iemand anders aanmelden voor wonen op een van onze locaties? U kunt uw gegevens achterlaten op het aanmeldformulier. Na ontvangst van uw aanmelding zal een woonzorgadviseur zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. Heeft u een vraag over, of hulp nodig bij, het invullen van het formulier? Neem dan contact op met de afdeling woonzorgadvies via 088 – 92 93 040, op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 – 11.00 en 14.00 – 16.00 uur.

Volg ons op