Praktische informatie

Indicatie, aanmelden en verhuizen | Kosten en eigen bijdrage | Wachttijden | Huisregels

Indicatie, aanmelden en verhuizen

Vanaf het moment dat thuis wonen niet langer mogelijk is, komt er veel op u af. U moet een indicatie aanvragen bij het CIZ, een woonlocatie uitzoeken en de verhuizing regelen. WelThuis kan u adviseren en helpen om gezamenlijk te kijken naar de vorm van zorg die het beste bij uw zorgvraag past.

Wlz-indicatie

Bent u geadviseerd om een indicatie voor de Wlz (Wet Langdurige Zorg) aan te vragen? Twijfelt u of u in aanmerking komt voor een indicatie voor de Wlz? Of wilt u weten wat de voor- en nadelen zijn van een Wlz-indicatie?

De Adviseurs van WelThuis kunnen u helpen bij dit soort vragen. Ook kunnen zij helpen bij het aanvragen van een Wlz-indicatie. In sommige situaties kunnen wij een indicatieadvies neerleggen bij het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) om de procedure te versnellen. Een indicatieprocedure duurt 2 tot 6 weken, afhankelijk van uw situatie. Het CIZ is verantwoordelijk voor de afgifte van de indicatie. Op de website van het CIZ vindt u hier meer informatie over.

Verhuizen naar een woonzorgcentrum

Verhuist u naar een woonzorgcentrum van WelThuis? Tijdens een welkomstgesprek neemt de Adviseur van WelThuis alle praktische zaken met u door, zoals de zorgovereenkomst, sleutelovereenkomst en huisregels. Ook heeft u een gesprek met een zorgmedewerker om uw wensen en verwachtingen met betrekking tot de zorg te bespreken. 

Bij een intensieve zorgvraag staat er al een hoog-laagbed in uw kamer, evenals een nachtkastje en een kledingkast. U kunt de kamer zelf verder inrichten en huiselijk maken. Als er sprake is van beschut wonen, dan richt u uw kamer voor een groot deel zelf in.

Aanmelden

Wilt u zichzelf of iemand anders aanmelden voor wonen op een van onze locaties? De Adviseurs van WelThuis kunnen u persoonlijk informeren over de procedure en wachttijden, helpen bij het aanvragen van een indicatie en adviseren over de vorm van zorg die het beste bij uw zorgvraag past.

Volg ons op