De Morgenster heeft het startsein gegeven voor de aanleg van het project de ‘BuitenDroom’. De Morgenster zet al vol in op voorzieningen die bijdragen aan het leefplezier van bewoners. Het creëren van een droomtuin was een lang gekoesterde wens van de woonzorglocatie. Met hulp van Waardigheid en Trots en diverse sponsoren krijgt de tuin van De Morgenster de komende periode een flinke metamorfose.

De ‘BuitenDroom’

Het verbouwen van de tuin stond al op het lijstje van locatiemanager Mary van Nieuwenhuizen: “We hebben gebrainstormd hoe we extra beleving van welzijn voor onze bewoners konden creëren. Zo kwam verzorgende Irene Disselen op het idee om de struiken in de tuin weg te halen en de terrassen te verbinden. Van daaruit zijn wij verder gaan dromen en is het project de ‘BuitenDroom’ ontstaan.” Met behulp van Waardigheid en Trots, een initiatief van de overheid en diverse sponsoren, waaronder Monuta, kan De Morgenster haar droomtuin verwezenlijken.

Een tuin voor alle bewoners

De nieuwe tuin wordt zó ingericht dat deze gemakkelijk toegankelijk is voor de ouderen. Het doel is dat bewoners ‘het buiten zijn’ kunnen beleven aan huis. De huidige tuin voldoet daar niet aan. De nieuwe tuin krijgt onder andere een wandelpad dat geschikt is voor rolstoelen, verschillende zitmogelijkheden en een stilteplekje. Daarnaast kunnen de bewoners genieten van de bloemen, planten, kruiden en fruit in de tuin.

Startsein gegeven

Op 6 september kwamen bewoners en genodigden bijeen voor de start van de ‘BuitenDroom’. Marja Ouwerkerk, lid van de cliëntenraad van De Morgenster, opende de middag, waarin de plannen voor de tuin gepresenteerd werden. Onder toeziend oog van alle gasten hebben George Lit, beheerder van de tuin, en vrijwilliger Gerrit Van der Linde de dichte struiken achter het raam van de muur op het terras weggetrokken. De doorkijk tussen de twee tuindelen van De Morgenster werd hiermee na jaren weer vrijgemaakt. Met deze symbolische handeling is het project de ‘BuitenDroom’ officieel van start gegaan.

Oplevering

De basis van de tuin wordt dit jaar nog gelegd. Naar verwachting kunnen de bewoners van De Morgenster in de loop van 2018 van hun ‘BuitenDroom’ gaan genieten.