Meer dan een miljoen ouderen in Nederland zijn eenzaam en hebben nauwelijks sociale contacten. Veel van hen zijn ook met kerst alleen. Samen met het Nationaal Ouderenfonds organiseert De Morgenster daarom een speciaal kerstdiner in Zoetermeer op donderdag 14 december.

Voor sommige ouderen is de kerstperiode moeilijk om door te komen. Met het kerstdiner willen De Morgenster en het Nationaal Ouderenfonds deze ouderen samenbrengen en ze in contact laten komen met andere mensen in de buurt. Om deze ouderen een onvergetelijke avond te bezorgen hebben veel vrijwilligers en lokale bedrijven zich aangemeld om te helpen.

Op de avond is overal aan gedacht. Zo heeft de Kledingbank Zoetermeer voor de gelegenheid een winkeltje in De Morgenster geopend, waar de ouderen een outfit kunnen uitzoeken voor het diner. Om het helemaal af te maken kunnen de gasten ook hun haren laten doen bij Kapsalon Qioz. Vervolgens kan iedereen in stijl genieten van een uitgebreid driegangendiner en diverse optredens, waaronder een mini kerstconcert, uitgevoerd door het Brede School orkest van OBS De Vijverburgh. Ook is er een modeshow, georganiseerd door De Kledingbank Zoetermeer en geeft de Kerstman een acte de présence.

Mary van Nieuwenhuizen, locatiemanager van De Morgenster, vertelt trots: “Er is door iedereen hard gewerkt om omwonende ouderen te benaderen en te omarmen. Iedereen is altijd welkom in De Morgenster voor een kopje koffie, een maaltijd, een bezoekje aan de kapper, een behandeling bij de fysiotherapeut of een activiteit naar keuze. Samengevat De Morgenster is ‘het kloppend hart’ van de buurt.”

Sandra van der Geer, Dagbestedingscoach bij De Morgenster, vertelt enthousiast: “Wij zijn trots op de verbinding die wij hebben gezocht en gevonden met contactpersonen uit de wijk. Dit betekent namelijk dat wij niet alleen nu, maar ook op andere momenten de eenzame ouderen beter kunnen benaderen en andersom.”