Landelijk haakt zo’n veertig procent van de startende zorgmedewerkers na twee jaar af en dat moet anders om personeelstekorten tegen te gaan.Toekomstig zorgpersoneel een paar maanden kennis laten maken met het werk, nog voordat de opleiding start. Het wordt voor zorginstelling WelThuis de manier om personeelsuitval tegen te gaan.
De zorginstelling, met onder meer vestigingen in Gouda en Zoetermeer, heeft op dit moment twintig vacatures. Maar door pensionering zien ze bij WelThuis de komende drie jaar daar zeker honderd bij komen. Steeds meer mensen kiezen voor een opleiding in de zorg, blijkt uit cijfers van regionale opleiders. Dat stemt de hoofd personeelszaken van de zorginstelling tevreden, maar zorgen zijn er wel over het afbreukrisico.
‘Ook wij kennen het beeld dat mensen er snel de brui aan geven’, vertelt HR-manager Monique Tent. ‘We zien dat medewerkers weleens een andere verwachting van het werk hebben als ze met de opleiding starten en er een toch wat geromantiseerd beeld op nahouden.’ Het is daarom dat ze binnenkort een voorwerkperiode introduceren voor zij-instromers. Lees het hele artikel en bekijk het interview met Monique Tent, Senior HR Adviseur WelThuis en met Laurence Mannot, Locatiemanager WelThuis De Rozentuin & De Boomgaerd.