Gouda, 26 januari 2024 – Bewoners van woonzorglocatie Buytenhaghe van WelThuis worden op 16 april 2024 extra in de watten gelegd. De locatie organiseert dan een ‘Verwendag’, inclusief barbier, manicure en een spetterend optreden. Uniek: verzorgenden kunnen deze dag ook meebeleven.

Hechte band
Zorgmedewerkers kiezen met hart en ziel voor hun vak. Dag en nacht doen ze hun uiterste best om een fijne, comfortabele en veilige omgeving te creëren voor kwetsbare ouderen. De verzorgenden van WelThuis-locatie Buytenhaghe in Zoetermeer bouwen dan ook een hechte band op met ‘hun’ bewoners en zien hun graag stralen.

Samen beleven
Dagelijks wordt van alles georganiseerd in de woonzorglocatie van WelThuis. Welzijnsmedewerkers en vrijwilligers organiseren leuke en ontspannende activiteiten voor de kwetsbare ouderen die hier wonen om aan deel te nemen. Dat is heel fijn voor bewoners!

Zorgmedewerkers kunnen vaak niet aan deze momenten meedoen. Zij hebben hun handen vol aan zorgtaken. Mede vanwege de hoge druk op de zorg kunnen zij vrijwel nooit met hun bewoners iets sámen beleven. En dat terwijl bewoners en zorgmedewerkers dit heel graag zouden willen.

“De bewoner vraagt regelmatig of we samen een wandeling gaan maken. Daar heb ik helaas niet altijd tijd voor. ‘Morgen’, beloof ik dan. Maar de volgende dag is het soms weer zo druk. Daardoor kan ik die belofte niet altijd nakomen,” zegt Janny Terlouw, verzorgende in Buytenhaghe. “Hoe graag ik het ook wil, ik kom er gewoon niet altijd aan toe.”

Unieke dag
WelThuis-locatie Buytenhaghe in Zoetermeer organiseert iets unieks. Een manicure, naar de barbier, een wandeling en samen swingen tijdens een spetterend optreden: tijdens de Verwendag is er alle tijd voor. Erg fijn en leuk voor bewoners. En de zorgmedewerkers? “Zij zijn deze dag helemaal vrij van hun zorgtaken,” vertelt Anja Sol, locatiemanager. Er worden flexwerkers van VariantZorg ingezet om de zorgwerkzaamheden voor één dag waar te nemen. “Dat is echt uniek. Zo kunnen onze zorgmedewerkers sámen met hun bewoners genieten van deze bijzondere dag.”

Draag bij
Een ‘Verwendag’ dus, waar bewoners én zorgmedewerkers samen in het zonnetje gezet worden. Het bekostigen van de waarnemende flexwerkers en de activiteiten, zoals het optreden, is niet mogelijk vanuit de reguliere zorgbudgetten. Daarom de oproep: draag een steentje bij om deze dag nóg specialer te maken!

Bijdragen kan via deze donatiewebsite