Regelmatig gaat de 6-jarige Jade met haar buurmeisje de 11-jarige Nasira op bezoek bij de overgrootoma van Jade in ons woonzorgcentrum Vivaldi aan de Brechtzijde. Vaak maken ze ook een praatje met de andere bewoners. “We vinden het zo zielig, dat deze mensen niet thuis kunnen zijn, dat we op het idee kwamen ze te gaan opvrolijken,” vertellen Jade en Nasira.

“Mijn overgrootoma is altijd blij als we langs komen,” vertelt Jade. “En de andere mensen vinden het ook gezellig als we daarna nog even bij hen komen zitten.”

De meisjes zitten op basisschool Het Palet in Rokkeveen. “Op You Tube hadden we gezien, dat kinderen bewoners van een verzorgingshuis met een bloemetje verrasten. Dat vonden wij een leuk idee,” vertelt Nasira. “Maar hoe komen we aan het geld om bloemen te kopen, vroegen we ons af. We kochten in de supermarkt cupcakes, versierden ze zelf om ze daarna te verkopen. Van de opbrengst wilden wij voorjaarsplantjes voor de bewoners kopen.” “Het waren een heleboel cupcakes, hoor,” zegt Jade. “Thuis hebben we ze versierd en toen ben ik met Nasira langs de deuren gegaan.”

“Vaak gaven de mensen extra geld,” vertelt Nasira. “De dierenarts vond het zo’n leuk idee. Hij gaf zomaar 10 euro extra. Mijn ouders en de ouders van Jade doneerden ook direct een bedrag. Daarna hebben we lege flessen opgehaald en het statiegeld erbij gedaan. Online hebben we ook nog een actie gehouden om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen. Uiteindelijk hadden we 300 euro. Van het geld hebben de meisjes 185 voorjaarsplantjes gekocht, zodat ze aan alle bewoners van Vivaldi een plantje konden geven. Van het geld dat overbleef, kochten zij voor de bewoners nog wat lekkers bij de koffie. Gelukkig had de vader van Jade een grote auto om de plantjes en het lekkers in grote boodschappentassen naar het woonzorgcentrum te kunnen brengen.

Allereerst werd de 79-jarige overgroot oma bezocht op de revalidatie-afdeling van Vivaldi. Na twee operaties moet zij daar revalideren. Zij was blij verrast met de komst van de meisjes. Vervolgens gingen de twee meisjes naar de bewoners van de andere afdelingen om daar de plantjes uit te delen en het lekkers bij de koffie te serveren.