Rachell Reader werkt sinds 2010 bij WelThuis Borchleen in Schoonhoven. De goedlachse moeder van vier kinderen is ondanks haar drukke privéleven altijd bezig met haar persoonlijke ontwikkeling. Ze vertelt: “In 8 jaar tijd ben ik doorgegroeid van Helpende niveau 2 naar Verzorgende niveau 3. Sinds twee jaar ben ik Verpleegkundige niveau 4 en coach ik het team.” Uitgeleerd is Rachell nog niet: “Ik wil graag een opleiding volgen om me verder te kunnen verdiepen in moeilijk hanteerbaar gedrag bij ouderen met een vorm van dementie. Iets waar we wel mee te maken hebben in de ouderenzorg.”

Geen dag in de ouderenzorg is hetzelfde. Rachell: “Elke bewoner heeft een eigen zorgvraag en wensen. Als verpleegkundige vorm je de spil in de keten van zorg voor bewoners. Het ene moment ben je bezig met het uitdelen of toedienen van medicatie, het andere ogenblik begeleid je stagiaires of leerlingen.”

“In de ouderenzorg kun je echt het verschil maken voor de bewoners én hun naasten”

Rachell vindt het werk in ouderenzorg mooi: “Je kunt echt het verschil maken voor de bewoners én hun naasten. Voordat iemand bij ons komt wonen, is er vaak een (emotioneel) proces aan vooraf gegaan. Het geeft voldoening om deze mensen bij te kunnen staan tijdens deze laatste periode. Ik stel mezelf de vraag: zou ik hier zélf willen wonen? En het antwoord is een volmondig ‘ja’. Ik zie Borchleen echt als een thuis voor de bewoners en ik kom bij hen op visite om te werken.”

Wil je ook bij WelThuis komen werken? Bekijk onze vacatures op www.werkenbijwelthuis.nl.