Op de palliatieve afdeling Irishof in WelThuis Vivaldi worden mensen tijdens hun laatste levensfase verzorgd die niet meer thuis kunnen wonen. De afdeling wordt gerund door een hecht team van medewerkers en vrijwilligers. Een van de gasten op Irishof is Jan Herlaar uit Leidschendam. Hij verblijft er sinds januari 2018. Jan is gek op schilderen en kreeg zijn eigen expositie in Vivaldi.

De bijdrage van vrijwilligers op Irishof is heel belangrijk en waardevol. Zij zijn getraind om het verblijf van de gasten zo aangenaam mogelijk te maken en dragen bij aan een huiselijke sfeer. Zo begeleiden de vrijwilligers ook de schilderclub van Vivaldi. Een van de leden is Jan Herlaar. Hij schildert niet alleen voor zichzelf, maar maakt ook schilderijen voor zijn naasten en andere bewoners/gasten. Afgelopen zaterdag 24 maart werd het werk van Jan Herlaar geëxposeerd in Vivaldi.

Goede schilderkunsten

Jan vertelt: “Na mijn pensioen, ben ik lid geworden van een schilderclub. Ook thuis heb ik regelmatig geschilderd, vooral voor mijn kleinkinderen heb ik leuke dingen gemaakt. Jan vervolgt: “Nu ik op Irishof verblijf, ben ik ook hier lid geworden van de schilderclub. En het gaat me goed af! Bij mijn tweede schilderij dacht ik dat het wellicht een mooie herinnering zou zijn voor mijn vrouw, kinderen, en kleinkind(eren).” Jan’s schilderkunsten blijven niet onopgemerkt in Vivaldi: “Ik krijg regelmatig verzoeken. Maar ze moeten het me niet te moeilijk maken hoor, een voorbeeld meegeven is fijn!”

Schilderij ‘het witte licht’

Speciaal voor Irishof heeft Jan ook een schilderij gemaakt: “De coördinator van Irishof vroeg me iets te maken om boven het herinneringsboek in de hal te hangen. Met meerdere mensen werd gekozen voor een bepaald schilderij. Het stelt voor dat we allemaal naar ‘het witte licht’ gaan wanneer het onze tijd is. Ik ben de vrijwilligers erg dankbaar dat mijn werk geëxposeerd kon worden in Vivaldi.”

Ook vrijwilliger worden?

Wil jij ook mensen zoals Jan Herlaar helpen bij zijn schilderhobby of onze gasten op een andere manier begeleiden? Irishof is altijd op zoek naar vrijwilligers. Voor meer informatie of om je aan te melden kun je contact opnemen met Marian van de Ridder, coördinator Irishof, m.vanderidder@welthuis.nl of bel 06-52413193.