Schoonhoven, op zaterdag 27 mei is aan het eind van de middag in een van de appartementen in locatie De Bovenberghe brand ontstaan. De locatie, gelegen aan de Asserlaan 132 te Schoonhoven biedt zorg en ondersteuning aan 33 bewoners. Direct na constatering van de brand is het calamiteitenprotocol in werking getreden en zijn de hulpdiensten ingeschakeld.

Niemand is gewond geraakt en wij kunnen melden dat de brand onder controle is. Het appartement waar de brand is ontstaan en drie omliggende appartementen zijn op dit moment onbewoonbaar. In goed overleg met hulpdiensten, medewerkers, bewoners en familie is besloten de bewoners van de getroffen appartementen tijdelijk onder te brengen in een ander deel van de locatie De Bovenberghe en nog twee bewoners zijn tijdelijk ondergebracht in een andere locatie van WelThuis.

Dankzij de inspanningen van alle betrokkenen, waaronder onder andere de hulpdiensten, medewerkers en buurtgenoten, was de situatie aan het begin van de avond weer onder controle. Wij danken alle betrokkenen!