Onlangs ging de langgekoesterde wens van de 93-jarige mevrouw van der Lugt in vervulling. Zij maakte voor het eerst in haar leven een helikoptervlucht.

Totaal verrast kreeg mevrouw Van der Lugt in het bijzijn van haar familie, medewerkers en pers van Jacqueline de Stigter, verzorgende in De Morgenster, te horen dat ze dezelfde middag nog een helikoptervlucht  ging maken.

Waardigheid en Trots

Vorig jaar mochten bewoners van WelThuis locaties laten weten wat zij graag zouden willen doen of krijgen. Diverse wensen werden in een wensboom gehangen. Vanuit het programma Waardigheid en Trots van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is geld beschikbaar gesteld om iets extra’s te kunnen betekenen voor bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen. Veel wensen zijn de afgelopen tijd op diverse locaties van WelThuis al vervuld. Persoonlijke wensen en wensen die ten goede kwamen aan een locatie. Zo heeft De Morgenster iPads aangeschaft en een biljarttafel. Dat laatste is iets waar ook buurtbewoners gebruik van kunnen maken. De wens van mevrouw van der Lugt was een heel bijzondere wens. Mevrouw gaf aan altijd al een keer te willen vliegen, maar het was er nooit van gekomen.

Koptelefoon

Na een heerlijke lunch met haar familie brengt een vrijwilliger het hele gezelschap met de Roltoursbus naar vliegveld Numansdorp. Ogenschijnlijk rustig ondergaat mevrouw van der Lugt alle hectiek. Geholpen door Jacqueline neemt ze plaats in de heli. Ze krijgt een koptelefoon op en steekt haar duim omhoog vlak voor de heli de lucht in gaat. Als de heli na enige tijd weer geland is, is mevrouw nog een beetje beduusd. Maar dat ze genoten heeft, is van haar gezicht af te lezen. Ze staat Radio West (luister vanaf 40 minuten) en het AD nog even te woord en gaat dan met een voldaan gevoel weer terug naar huis. ‘Het was geweldig”, zegt ze voor ze het Roltoursbusje weer instapt.

Bekijk hoe Mevrouw van der Lugt wordt verrast: