Het gaat weer gebeuren dit jaar; de jaarlijkse rolstoelvierdaagse in mei 2022! En we hebben wat te vieren, want het is alweer het 15e jubileum van dit onvergetelijke evenement. Ditmaal wordt het rol- en wandelspektakel gehouden van maandag 16 t/m donderdag 19 mei 2022. Iedereen die afhankelijk is van een rolstoel voor langere afstanden kan meedoen. Er zijn verschillende startpunten bij o.a. diverse WelThuis-locaties in Zoetermeer.

Om ook dit jaar weer een succes te maken van de rolstoelvierdaagse worden nog vrijwilligers voor één of meerdere dagen gezocht om deelnemers met hun rolstoel te duwen, en begeleiders die kunnen helpen met het verkeer.

Rolt u ook mee?
Bent u slecht ter been of afhankelijk van een rollator of rolstoel? Dan bent u van harte welkom om mee te gaan! Eventueel zorgen wij voor een leenrolstoel en/of een vrijwilliger die uw rolstoel duwt. Deelname is dit keer gratis!

Maandag t/m woensdag vertrekken we rond 14:00 uur vanaf verschillende locaties voor een route van ongeveer 2,5 tot 5 kilometer. Op donderdag, de laatste dag, wandelen we later, van 17.30-18.00 uur, en kijken we uit naar een ontmoeting met de burgemeester in het Stadshart. Daarna vieren we aansluitend nog een klein feestje op de locatie. Uiteraard houden we rekening met de dan geldende coronamaatregelen.

Geeft u ons een duwtje?
Om dit prachtige evenement mogelijk te maken zoeken we enthousiaste vrijwilligers die op één of meerdere dagen willen helpen. Wij verzorgen de consumpties, medailles en goede wandelroutes, u zorgt voor duwkracht en aandacht! We zijn ook op zoek naar mensen die kunnen helpen om de groepen te begeleiden met betrekking tot het verkeer. Helpt u ook mee?

Bel of mail met de contactpersoon van de locatie waar u wilt helpen. Bekijk de deelnemende locaties en de bijbehorende contactgegevens. Uw inzet wordt enorm gewaardeerd!
Mocht u geen voorkeur voor een locatie hebben, kunt u contact opnemen met Sandra van der Geer op T. 06 42 252 613 of s.vandergeer@paletwelzijn.nl.

Organisatie en deelnemers
De Zoetermeerse Rolstoelvierdaagse wordt georganiseerd door Palet Welzijn samen met WelThuis, de gemeente Zoetermeer, Netwerk Zoetermeer en is mogelijk gemaakt dankzij de bijdragen van St. RCOAK, St. Maagdenhuis, Fonds 1818, Fonds Sluyterman van Loo en Magisch Zoetermeer. Daarnaast zijn er nog lokale sponsoren die in de diverse wijken het een en ander verzorgen voor deelnemers.

Er zijn deelnemers vanuit verzorgingshuizen, verpleeghuizen en dienstencentra in de wijken.