Werken met jonge mensen met dementie

 

‘Laat jij zien wat wél kan’

Werken met jonge mensen met dementie

Ons specialistische team voor jonge mensen met dementie bestaat uit bevlogen verzorgenden-, maatschappelijke medewerkers zorg- en verpleegkundigen, welzijnsmedewerkers en activiteitenbegeleiders. We doen waar ons hart ligt, in een bijzondere werkomgeving waar je bewust voor kiest en je kennis en vaardigheden op afstemt. Met maximale ondersteuning in de vorm van opleiding, training en coaching. Iets voor jou?

Je gaat werken in een unieke, kleinschalige setting, ingebed in het grotere geheel van woon- en zorgcentrum WelThuis Buytenhaghe. Je bent onderdeel van een klein, gespecialiseerd team dat invulling geeft aan een nieuwe vorm van zorg- en dienstverlening. De ruimte om zelf invloed uit te oefenen op het aanbod, de sfeer en de verdere ontwikkeling van de afdeling is groot.

Een eigen benadering
Jonge mensen met dementie – jonger dan 65 jaar – hebben hun eigen vorm van zorg en individuele benadering nodig. Tot voor kort stonden ze nog midden in de maatschappij, met een carrière, gezinsverplichtingen en eigen verantwoordelijkheden. Dat valt weg. Door geheugenproblemen en gedragsveranderingen wordt thuis wonen problematisch. Maar de behoefte aan perspectief, zinvolle activiteiten en betrokkenheid bij de moderne, digitale wereld waarin we leven blijft even groot als voorheen. Daarom leggen wij de nadruk op individuele  wensen, behoeften en – vooral – mogelijkheden. Wij zeggen: het kan wél!

Nieuwe uitdaging
Bij mensen die op jonge leeftijd de diagnose dementie krijgen hoort een specialistisch aanbod, afgestemd op individuele fysieke en mentale kenmerken en met voldoende flexibiliteit voor snelle aanpassingen bij stapsgewijze veranderingen. Onze afdeling, opgezet in het najaar van 2020, spitst zich op dat vraaggestuurde aanbod toe. Dit wordt je nieuwe uitdaging:

 • een kleinschalige, specialistische woon- en zorgomgeving met veertien vaste plaatsen en twee deeltijd-units;
 • 24/7 parate zorg, maar op gepaste afstand;
 • nadruk ligt op ondersteuning en begeleiding;
 • stimuleren en creatief zijn in het aanbod van zelfredzaamheid, autonomie en privacy;
 • veel interactie met collega’s met verschillende expertises;
 • directe contacten met de naasten van de bewoners;
 • een warme, actieve en sociale omgeving, waarin de individuele bewoners op één staan en niet het proces of bestaande patronen.

Ontwikkeling en vernieuwing
Woon- en zorgdiensten verlenen aan jonge mensen met dementie is een specialisme in ontwikkeling. Daarom gaat er op onze afdeling veel aandacht uit naar toegang tot kennis, samenwerking, vernieuwing en het bevorderen van deskundigheid en kwaliteit. We zijn aangesloten bij het Kenniscentrum Dementie op Jonge Leeftijd, waarmee we toegang hebben tot een veelzijdig scholingsaanbod van hoge kwaliteit.
Kennis en specifieke vaardigheden zijn essentieel, maar je persoonlijke kwaliteiten geven de doorslag. Werken met jonge mensen met dementie vraagt om:

 • je bent soepel van geest en reageert adequaat op veranderingen;
 • je staat midden in deze tijd en bent vertrouwd met digitaal leven en werken;
 • je leeft je graag en gemakkelijk in;
 • je staat open voor het delen van kennis en ervaring, ook buiten je vakgebied;
 • je denkt vanuit mensen, gelijkwaardigheid en kwaliteit van leven.

Groei door in ons netwerk

Werk jij momenteel binnen het Fundis-/WelThuis-netwerk en wil je doorgroeien naar een specialistische rol op een bijzondere afdeling die volop in ontwikkeling is? Bespreek de mogelijkheden met je leidinggevende.

Sluit je aan

Ken je onze organisatie nog niet, maar zie je voor jezelf een specialistische rol weggelegd op onze bijzondere afdeling voor jonge mensen met dementie? Bekijk de vacatures of stuur ons een open sollicitatie. Lijk je niet direct aan de kwalificaties te voldoen? Dat hoeft geen sta-in-de-weg te zijn. Bij de juiste motivatie gaan we samen op zoek naar mogelijkheden binnen WelThuis en  training/opleiding die aansluiten op jouw ambities. Op dit moment gaat onze belangstelling gaat uit naar een verzorgende IG en een welzijnsassistent.

WelThuis staat voor persoonsgerichte zorg met aandacht en compassie. De belofte van perspectiefvolle mogelijkheden kunnen we alleen waarmaken met kundige, toegewijde medewerkers. Dus bieden we onze medewerkers mooie loopbaanperspectieven. Met ijkpunten als:

 • aandacht voor persoonlijke loopbaanwensen binnen WelThuis maar ook binnen Fundis;
 • ruimte om door te groeien naar specialistische afdeling;
 • invloed op de afdeling en de uitoefening van je werk;
 • actieve aandacht voor vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling en welzijn;
 • open werkomgeving met respect voor jouw bijdrage.

VACATURES ►

Ga naar de vacature verzorgende IG >>

Ga naar de vacature welzijnsassistent >>

Ben jij geïnteresseerd in een van de vacatures en wil je hier meer over weten? Vrijblijvend kennismaken of een dagje meewerken om te ervaren hoe het is om te werken met jonge mensen met dementie? Stuur een e-mail naar werkenbij@welthuis.nl

Koffiemoment

Op vrijdag 12 mei 2023 tussen 10.30 – 11.30 uur ben je van harte welkom om op ons koffiemoment in Buytenhaghe te komen. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar werkenbij@welthuis.nl.

Praktische informatie

Wilt u als zorgprofessional meer weten over de mogelijkheden van werken met jonge mensen met dementie? Maak gebruik van ons contactformulier

Informatie en contact

Voor meer informatie of aanmelding, kunt u contact opnemen via werkenbij@welthuis.nl

 

Volg ons op