Palliatieve zorg unit De State Hillegersberg

Samen door de laatste levensfase – in een warme, zorgzame omgeving

Samenzijn – ook in uw laatste levensfase 

Wij bieden intensieve verzorging en begeleiding met als doel het stervensproces menswaardig te laten verlopen. De regie blijft zoveel mogelijk in handen van onze cliënt en hun naasten. U wordt nadrukkelijk betrokken bij de inhoud van zorg, behandeling en begeleiding. In palliatieve zorg is de nabijheid van naasten essentieel voor de kwaliteit van de laatste levensfase. Immers, sterven gaat over afscheid nemen en zowel rouwmomenten als waardevolle herinneringen delen. Wij stimuleren de actieve aanwezigheid van familie en vrienden, kennen geen bezoektijden, en plegen permanent overleg. Als u als partners gewend bent om samen te slapen, is er geen enkele reden om dat bij ons niet te doen!

Samenzijn in een gastvrije omgeving

Rotterdam Woon- en zorgcentrum de State Hillegersberg ligt in de gelijknamige Rotterdamse wijk, bekend om zijn vele groen, welvarende geschiedenis en verzorgde bebouwing. In 2019 is een voortvarende start gemaakt met de modernisering van de locatie. Er worden nog steeds aanpassingen gerealiseerd om alle voorzieningen toekomstbestendig te maken. De dagelijkse zorg vindt ongehinderd voortgang. De palliatieve kamers zijn daarom tijdelijk gesitueerd op een reguliere afdeling, maar wel met de warme en goede zorgverlening. WelThuis de State Hillegersberg biedt inwoners van Rotterdam en wijde omgeving zowel tijdelijke als permanente zorg en ondersteuning. Er zijn diverse sfeervolle gemeenschapsruimten, waaronder een brasserie. U kunt gemakkelijk parkeren en openbaar vervoervoorzieningen liggen binnen handbereik. Beethovenlaan 60 3055 JD Rotterdam.

U bent bij ons thuis in een royale, lichte woon- en leefkamer met eigen sanitaire voorzieningen en optimaal uitzicht op de mooie omgeving. In een open, gastvrije omgeving, waar een prettige rust heerst. De kamers beschikken over bedden van hoge kwaliteit en er is ruimte voor vertrouwde spullen. U kunt er als partner voor kiezen om bij elkaar te blijven slapen. In dat geval richten we uw kamer in met comfortabele ‘koppelbedden’ – eenpersoonsbedden met het comfort van een tweepersoonsbed.

“Palliatieve terminale zorg is in onze deelgemeente een welkome aanvulling. Hiermee is om ook de laatste fase van je leven in je eigen vertrouwde wijk door te brengen. Uiteraard kan je eigen huisarts de zorg betrokken blijven. Maar als dat niet lukt, neemt onze praktijk de zorg met liefde over.” Wouter Boswinkel, huisartsenpraktijk Bergse Bos, Hillegersberg/Rotterdam.

Team palliatieve zorg de State

Het palliatieve zorgteam van de State bestaat uit deskundige verpleegkundigen en verzorgenden. De medisch behandelaar is altijd een huisarts. Dit kan de eigen huisarts zijn. Indien dit niet mogelijk is, regelen wij een vervangend huisarts. Daarnaast kunnen wij een beroep doen op het technologisch thuiszorgteam.

Naast de inbreng van familie is de bijdrage van vrijwilligers ook heel belangrijk. Zij zijn getraind om het verblijf van de cliënten zo aangenaam mogelijk te laten zijn. Zij geven extra aandacht en begeleiding en dragen bij aan een huiselijke sfeer. 

Criteria voor opname

Voor opname gelden de volgende criteria:

  • de cliënt is 18 jaar of ouder
  • de diagnostiek is afgerond en behandeling, gericht op genezing, is niet meer mogelijk
  • de levensverwachting is, naar medisch inzicht, minder dan drie maanden

Informatie en contact

Voor meer informatie of aanmelding, kunt u contact opnemen met de cliëntadviseurs via 088 – 92 93 040 of info@welthuis.nl. 

Volg ons op