Specialistische Palliatieve Zorg unit De Westerweeren

Samen door de laatste levensfase – in een warme, zorgzame omgeving

Samenzijn – ook in uw laatste levensfase 

Wij bieden intensieve verzorging en begeleiding met als doel het stervensproces menswaardig te laten verlopen. De regie blijft zoveel mogelijk in handen van onze cliënt en hun naasten. U wordt nadrukkelijk betrokken bij de inhoud van zorg, behandeling en begeleiding. In palliatieve zorg is de nabijheid van naasten essentieel voor de kwaliteit van de laatste levensfase. Immers, sterven gaat over afscheid nemen en zowel rouwmomenten als waardevolle herinneringen delen. Wij stimuleren de actieve aanwezigheid van familie en vrienden, kennen geen bezoektijden, en plegen permanent overleg. Als u als partners gewend bent om samen te slapen, is er geen enkele reden om dat bij ons niet te doen!

 

Samenzijn in een gastvrije omgeving

WelThuis De Westerweeren in Bergambacht is een kleinschalig woon-zorgcentrum in het centrum van Bergambacht. Alle woonvoorzieningen en gezamenlijke ruimten bevinden zich op de begane grond. Het centrum is aan alle kanten omringd door tuinen en beschikt bovendien over een fraaie, afgeschermde binnentuin. Het buitengebied, met zijn uitgestrekte landerijen, ligt binnen handbereik. De Westerweeren, Burgemeester Huybrechtstraat 66, 2861 DB Bergambacht, is goed bereikbaar met openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid. 

U bent bij ons thuis in een royale, lichte woon- en leefkamer met eigen sanitaire voorzieningen en optimaal uitzicht op de mooie omgeving. In een open, gastvrije omgeving, waar een prettige rust heerst. De kamers beschikken over bedden van hoge kwaliteit en er is ruimte voor vertrouwde spullen. U kunt er als partner voor kiezen om bij elkaar te blijven slapen. In dat geval richten we uw kamer in met comfortabele ‘koppelbedden’ – eenpersoonsbedden met het comfort van een tweepersoonsbed.

“Soms kunnen de thuisomstandigheden een waardig levenseinde bemoeilijken. Dan is het goed om dicht in de buurt en snel geholpen te worden in een zorgzame omgeving die aan alle voorwaarden voldoet om goed afscheid te nemen.”

W. Bax, huisartsenpraktijk Bax, Bergambacht

Team Palliatieve Zorg De Westerweeren

Het palliatieve zorgteam van de Westerweeren bestaat uit deskundige verpleegkundigen en verzorgenden. De medisch behandelaar is altijd een huisarts. Dit kan de eigen huisarts zijn. Indien dit niet mogelijk is, regelen wij een vervangend huisarts. Daarnaast kunnen wij een beroep doen op het technologisch thuiszorgteam.

Naast de inbreng van familie is de bijdrage van vrijwilligers ook heel belangrijk. Zij zijn getraind om het verblijf van de cliënten zo aangenaam mogelijk te laten zijn. Zij geven extra aandacht en begeleiding en dragen bij aan een huiselijke sfeer. 

Criteria voor opname

Voor opname gelden de volgende criteria:

  • de cliënt is 18 jaar of ouder
  • de diagnostiek is afgerond en behandeling, gericht op genezing, is niet meer mogelijk
  • de levensverwachting is, naar medisch inzicht, minder dan drie maanden

Informatie en contact

Voor meer informatie of aanmelding, kunt u contact opnemen met de cliëntadviseurs via 088 – 92 93 040 of info@welthuis.nl. 

Volg ons op