Specialistische Palliatieve Zorg unit De Westerweeren

Samen door de laatste levensfase – in een warme, zorgzame omgeving

Samenzijn – ook in uw laatste levensfase 

Wij bieden intensieve verzorging en begeleiding met als doel het stervensproces menswaardig te laten verlopen. De regie blijft zoveel mogelijk in handen van onze gast en hun naasten. U wordt nadrukkelijk betrokken bij de inhoud van zorg, behandeling en begeleiding. In palliatieve zorg is de nabijheid van naasten essentieel voor de kwaliteit van de laatste levensfase. Immers, sterven gaat over afscheid nemen en zowel rouwmomenten als waardevolle herinneringen delen. Wij stimuleren de actieve aanwezigheid van familie en vrienden, kennen geen bezoektijden, en plegen permanent overleg. Als u als partners gewend bent om samen te slapen, is er geen enkele reden om dat bij ons niet te doen!

 

Samenzijn in een gastvrije omgeving

WelThuis De Westerweeren in Bergambacht is een kleinschalig woon-zorgcentrum in het centrum van Bergambacht. Alle woonvoorzieningen en gezamenlijke ruimten bevinden zich op de begane grond. Het centrum is aan alle kanten omringd door tuinen en beschikt bovendien over een fraaie, afgeschermde binnentuin. Het buitengebied, met zijn uitgestrekte landerijen, ligt binnen handbereik. De Westerweeren, Burgemeester Huybrechtstraat 66, 2861 DB Bergambacht, is goed bereikbaar met openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid. 

U bent bij ons thuis in een royale, lichte woon- en leefkamer met eigen sanitaire voorzieningen en optimaal uitzicht op de mooie omgeving. In een open, gastvrije omgeving, waar een prettige rust heerst. De kamers beschikken over bedden van hoge kwaliteit en er is ruimte voor vertrouwde spullen. U kunt er als partner voor kiezen om bij elkaar te blijven slapen. In dat geval richten we uw kamer in met comfortabele ‘koppelbedden’ – eenpersoonsbedden met het comfort van een tweepersoonsbed.

“Soms kunnen de thuisomstandigheden een waardig levenseinde bemoeilijken. Dan is het goed om dicht in de buurt en snel geholpen te worden in een zorgzame omgeving die aan alle voorwaarden voldoet om goed afscheid te nemen.”

W. Bax, huisartsenpraktijk Bax, Bergambacht

“Als het einde in zicht is, krijgt de kwaliteit van leven nog eens extra betekenis. Dat vraagt om toewijding, persoonlijke aandacht, betrokkenheid van familie en vrienden, en comfort. Het is fantastisch dat we daar in onze regio een specialistische voorziening voor hebben waar op een bijzondere manier wordt ingevuld – ook in de laatste fase.”

Evelien Out, specialist ouderengeneeskunde bij Goudenhart, Zoetermeer (opgeleid tot kaderarts palliatieve zorg).

Team Specialistische Palliatieve Zorg De Westerweeren

Het palliatieve zorgteam van De Westerweeren bestaat uit deskundige verpleegkundigen en verzorgenden, een specialist ouderengeneeskunde en een verpleegkundig specialist. Daarnaast kunnen wij een beroep doen op een geestelijk verzorger, een paramedicus van het Goudenhart (specialistische zorg) en het technologisch thuiszorgteam. Indien gewenst, kunnen wij de onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om de eigen huisarts te behouden.

Naast de inbreng van familie is de bijdrage van vrijwilligers ook heel belangrijk. Zij zijn getraind om het verblijf van de gasten zo aangenaam mogelijk te laten zijn. Zij geven extra aandacht en begeleiding en dragen bij aan een huiselijke sfeer. De coördinator is verantwoordelijk voor de onderlinge afstemming tussen alle zorgverleners en de vrijwilligers.

Criteria voor opname

Voor opname gelden de volgende criteria:

  • de cliënt is 18 jaar of ouder
  • de diagnostiek is afgerond en behandeling, gericht op genezing, is niet meer mogelijk
  • de levensverwachting is, naar medisch inzicht, minder dan drie maanden

Coronamaatregelen

We bieden veilige zorg. Veilig voor uzelf en uw naasten, voor onze medewerkers en andere cliënten & gebruikers in het gebouw om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. Door de ontwikkelingen rondom het coronavirus in Nederland zijn wij extra alert. Om die reden treffen wij extra maatregelen. WelThuis houdt nauw contact met de RIVM, GGD en ziekenhuizen in ons werkgebied en we volgen de adviezen en voorschriften van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). WelThuis neemt maatregelen om besmetting en verspreiding van het coronavirus te voorkomen en eventuele gevallen zo vroeg mogelijk te signaleren. Voor meer informatie over ons algemeen beleid verwijzen wij u naar het aangepaste beleid ter voorkoming verspreiding van het coronavirus.

Welke extra maatregelen gelden er nog meer?
De dag dat u bij ons komt nemen wij een reguliere coronatest af. Dit herhalen wij op de vijfde dag. Tot de eerste (negatieve) testresultaat binnen is verzorgen wij u uitsluitend op de uw eigen kamer. In deze fase kunt u gewoon bezoek ontvangen. Voor bronnen en contactonderzoek vragen we in deze periode registratie van het bezoek. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons. U vindt onze contactgegevens onderaan deze pagina.

Bezoekmogelijkheden
U kunt 2 bezoekers tegelijk ontvangen. Gedurende de dag kan er gewisseld worden van bezoek met wederom een maximum van 2 personen. Wij verzoeken het bezoek om zo min mogelijk door het gebouw te lopen of zich op te houden in het gebouw.

Informatie en contact

Voor meer informatie of aanmelding, kunt u contact opnemen met de cliëntadviseurs via 088 – 92 93 040 of info@welthuis.nl. 

Volg ons op