De State Hillegersberg in Rotterdam

N

Geschikt voor ouderen

met lichamelijke beperkingen en/ of dementie

Gelegen in Hillegersberg

in Rotterdam

Toekomstigbestendige locatie

Duurzaam gebouw

WelThuis de State Hillegersberg

In de prachtige Rotterdamse wijk Hillegersberg ligt aan de Van Beethovenlaan 60 de State Hillegersberg. Binnen deze locatie kunnen inwoners van Rotterdam en omstreken tijdelijk dan wel permanent zorg en ondersteuning ontvangen van een aantal zorgorganisaties waaronder WelThuis.

WelThuis biedt in de State Hillegersberg verpleeghuiszorg aan mensen met lichamelijke aandoeningen en/ of dementie die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen. Een team van verzorgenden en verpleegkundigen verleent 24 uur per dag de benodigde zorg en ondersteuning.

In totaal biedt WelThuis 48 plaatsen voor mensen met een indicatie VV5, VV6, VV7 en VV8 beschikbaar.

De tevredenheid onder de bewoners van WelThuis wordt regelmatig gemeten met behulp van de zogeheten CQ-index. Bekijk het rapport van de State Hillegersberg.

Specialistische palliatieve zorgunit in de State

Samenzijn – ook in uw laatste levensfase
Naast verpleeghuiszorg bieden we ook specialistische palliatieve zorg aan. We bieden intensieve verzorging en begeleiding met als doel het stervensproces menswaardig te laten verlopen. De regie blijft zoveel mogelijk in handen van onze gast en hun naasten. U wordt nadrukkelijk betrokken bij de inhoud van zorg, behandeling en begeleiding. In palliatieve zorg is de nabijheid van naasten essentieel voor de kwaliteit van de laatste levensfase. Immers, sterven gaat over afscheid nemen en zowel rouwmomenten als waardevolle herinneringen delen. Wij stimuleren de actieve aanwezigheid van familie en vrienden, kennen geen bezoektijden, en plegen permanent overleg. Als u als partners gewend bent om samen te slapen, is er geen enkele reden om dat bij ons niet te doen!

Samenzijn in een gastvrije omgeving
U bent bij ons thuis in een royale, lichte woon- en leefkamer met eigen sanitaire voorzieningen en optimaal uitzicht op de mooie omgeving. In een open, gastvrije omgeving, waar een prettige rust heerst. De kamers beschikken over bedden van hoge kwaliteit en er is ruimte voor vertrouwde spullen. U kunt er als partner voor kiezen om bij elkaar te blijven slapen. In dat geval richten we uw kamer in met comfortabele ‘koppelbedden’ – eenpersoonsbedden met het comfort van een tweepersoonsbed.

Lees meer over deze specialistische palliatieve zorgunit >>

De Thuynen, Woerden

De Thuynen, Woerden

De Westerweeren, Bergambacht

De Westerweeren, Bergambacht

De Meridiaan, Capelle aan den IJssel

De Meridiaan, Capelle aan den IJssel

Het Olympiadehuis, Gouda

Het Olympiadehuis, Gouda

De Liezeborgh, Schoonhoven

De Liezeborgh, Schoonhoven

De Lindewaard, Linschoten

De Lindewaard, Linschoten

De Bovenberghe, Schoonhoven

De Bovenberghe, Schoonhoven

Borchleen, Schoonhoven

Borchleen, Schoonhoven

Wilgenhoven, Stolwijk

Wilgenhoven, Stolwijk

Buytenhaghe, Zoetermeer

Buytenhaghe, Zoetermeer

Magnolia, Zoetermeer

Magnolia, Zoetermeer

Domus, Zoetermeer

Domus, Zoetermeer

Vivaldi, Zoetermeer

Vivaldi, Zoetermeer

Monteverdi, Zoetermeer

Monteverdi, Zoetermeer

De Morgenster, Zoetermeer

De Morgenster, Zoetermeer

De Boomgaerd, Zoetermeer

de State Hilligersberg

Bezoekadres: Beethovenlaan 60 | 3055 JD Rotterdam


Beschikbaarheid
De wachttijd voor een plaats in de State Hillegersberg hangt af van het zogeheten zorgzwaartepakket (ZZP) waarvoor u een indicatie heeft gekregen. Bekijk hier de wachttijden.

Activiteiten
In de State Hillegersberg worden tal van activiteiten aangeboden dankzij een groep actieve vrijwilligers. Denk aan kaarten, zingen, muziek luisteren, handwerken en bloemschikken. Sommige activiteiten zijn toegankelijk voor omwonenden. Organisatie Palet Welzijn coördineert de inzet van vrijwilligers. Deze activiteiten vinden plaats in het Trefpunt. Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom! Op de website van Palet Welzijn vindt u een overzicht met de actuele vacatures. Ga naar www.paletwelzijn.nl en klik op Vacaturebank vrijwilligers. U kunt zelf aangeven welke dag of dagen en tijden u beschikbaar bent.

De brasserie
Op de begane grond bevindt zich de sfeervolle brasserie waar maaltijden genuttigd kunnen worden in een prettige sfeer. De brasserie is geopend van 09.00 tot 17.30 uur. U kunt hier terecht voor koffie, thee en wat lekkers. 

Kapsalon
In de centrale hal van de State Hillegersberg vindt u een dames- en herenkapsalon. De kapsalon is open op maandag, dinsdag en vrijdagochtend. Bezoekers en medewerkers kunnen op maandag en dinsdag worden geknipt. U kunt rechtstreeks met de dames van de kapsalon een afspraak maken: 06 43 26 89 99. Voor meer informatie over de voorzieningen in de State zie www.destate.nl

Meerkeuzezorg
Naast de reguliere verzorging, verpleging en begeleiding, bieden we bewoners ook aanvullende diensten, die niet gefinancierd worden vanuit de Wet Langdurige Zorg. Zie hiervoor onze tarievenlijst meerkeuzezorg (pdf).

Beoordelingen
De State Hillegersberg is beoordeeld op ZorgkaartNederland. Dit is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg waar mensen hun ervaringen met de zorg delen met elkaar.

Toekomstbestendig en duurzaam gebouw

Het pand de State Hillegersberg voldoet na de renovatie en nieuwbouw aan de wensen en eisen die vandaag de dag aan gebouwen worden gesteld. De locatie is volledig toekomstbestendig gemaakt. Het is een duurzaam gebouw waarbij hergebruik van materialen en toepassing van zoveel mogelijk natuurlijke materialen het uitgangspunt is. Zomer 2022 is een volledig vernieuwd en getransformeerd pand gerealiseerd.

Tweekamerappartementen
Het deel van de locatie waar bewoners van WelThuis die langdurig zorg nodig hebben wonen, is volledig gesloopt en vervolgens nieuw opgebouwd. In dit gebouw bieden we tweekamerappartementen met eigen sanitaire voorzieningen. Daarnaast zijn er per etage twee ontmoetingsruimten waar bewoners met elkaar kunnen praten en gezellig koffie kunnen drinken.

Begane grond
Op de begane grond biedt de State nieuwe therapie- en behandelruimten, waaronder een ruime oefenzaal, fitnesszaal en gespreksruimten. Ook is er een brasserie waar maaltijden genuttigd kunnen worden in een prettige sfeer.

Meer weten?

Op www.destate.nl kunt u meer gedetailleerde informatie lezen. Ook is hier informatie te vinden over de (andere) organisaties die binnen de locatie actief zijn.

Wij waarborgen onze kwaliteit

Cliëntenraad

Iedere locatie van WelThuis heeft een onafhankelijke cliëntenraad, die de belangen van de bewoners behartigt. Bekijk hier het overzicht van de contactpersonen.

Cliënttevredenheid

De tevredenheid onder de bewoners van WelThuis wordt regelmatig gemeten met behulp van de zogeheten CQ-index. Bekijk het rapport van de State Hillegersberg.

Klachten

Bewoners die een klacht hebben kunnen terecht bij de betrokken medewerker, de locatiemanager of een onafhankelijke klachtenfunctionaris. Lees meer.

Volg ons op