Werken bij de Jasmijnhof

 

‘Laat Carrière maken in specialistische zorg Gerontopsychiatrie

Geïnteresseerd in een volgende, verdiepende fase in je loopbaan?

De Jasmijnhof, de afdeling voor specialistische zorg Gerontopsychiatrie in onze WelThuis-zorglocatie Vivaldi in Zoetermeer, biedt daar de mogelijkheden voor. Er staan op dit moment verschillende vacatures open. Gezien de toenemende vraag naar deze vorm van ‘dubbelzorg’, zal het aantal werkplekken toenemen. Dus: informeer je over de toekomstperspectieven.

Door je als zorgprofessional of verpleegkundige toe te leggen op dit low volume/high care-specialisme geef je jezelf de kans om door te groeien in je vak. Je kiest voor complexe zorg en begeleiding in een kleinschalige omgeving, waarin het vermogen om permanent te schakelen op individuele stemmingen en behoeften succesbepalend is. Gerontopsychiatrie vergt veel van je flexibiliteit, inlevingsvermogen en incasseringsvermogen. Maar je krijgt er ook veel voor terug.

‘Dubbelzorg’
Specialistische zorg Gerontopsychiatrie houdt in dat je vanuit jouw discipline werkt met ouderen die naast somatische problemen ook psychische problemen hebben, zoals angsten, stemmingen en sociale belemmeringen. Vandaar de term ‘dubbelzorg’. Wat het onderdeel psychiatrie betreft, gaat het om een chronisch, stabiel ziektebeeld. Dit is vaak al op jongere leeftijd ontstaan. Combinaties van behandeling en medicatie maakte regie over het eigen leven mogelijk. Maar door bijkomende fysieke beperkingen, die samenhangen met het ouder worden, wordt die regie problematisch.

‘Wij kennen u en wij kennen onszelf’
Ondanks het stabiele psychiatrische ziektebeeld gaat het om een kwetsbare groep mensen. Er is een uitgesproken behoefte aan een leefomgeving met structuur en houvast en met kennis van en begrip voor zeer specifieke individuele, vaak wisselende gedragingen. Het is persoonsgerichte zorg in optima forma, waarin het kennen van bewoners, her- en erkennen van ander gedrag, en zelfinzicht centraal staan. Daarom luidt het motto van de Jasmijnhof: wij kennen u en wij kennen onszelf.

Unieke opleidingskansen
Als dit motto je aanspreekt en als je verder wilt met je carrière door je te specialiseren in gerontopsychiatrische zorg of begeleiding, heeft WelThuis een uitstekend opleidingsaanbod voor je. Het aanscherpen van je bestaande vaardigheden en opdoen van nieuwe kennis en competenties wissel je af met praktijkervaring op de afdeling. Daarin ligt maximale nadruk op contacten met de bewoners.

Gevraagde vaardigheden, talenten en persoonlijke kwaliteiten
De zorg voor en begeleiding van deze groeiende groep mensen vraagt om speciale talenten, vaardigheden en persoonlijke kwaliteiten. Essentiële punten zijn onder meer:
• relevante vooropleiding (je bent in het bezit ten minste 3IG);
• je werk al in de ouderenzorg;
• je hebt kennis van of op zijn minst affiniteit met psychische stoornissen en hebt de interesse op je hier verder in te verdiepen;
• je hebt kennis van en ervaring met somatische problemen;
• je beschikt over goede gespreks- en interventievaardigheden en hebt de ambitie om deze te verbeteren;
• je durft je kwetsbaar op te stellen en staat open voor reflectie;
• je kunt snel schakelen op wisselend gedrag en omgaan met afwijzing, onvoorspelbare gedragingen en krachtige uitingen, verbaal én nog-verbaal.

Voel je een match?
Kortom, voor dit specialisme kun je maar beter stevig in je schoenen staan en goed in je vel zitten. Belangrijke vaardigheden kun je leren, maar minstens zo belangrijk zijn de persoonlijke kwaliteiten die je van nature in je hebt. Denk aan zelfkennis, geduld, een tolerante en inclusieve levensinstelling, en de moed om hulp te vragen. Heb je dit in je? Dan is dit de specialisatie die bij je past.

Verhoog je waarde
Als je aan de best wel hoge toelatingseisen voldoet, kun je de opleiding GVGP volgen – Gespecialiseerde Verzorgende GerontoPsychiatrie. Daarmee vergroot je je toch al hoge waarde op de arbeidsmarkt in de ouderenzorg. Je kunt de opleiding bij WelThuis in huis of extern doorlopen. Ook zijn er diverse trainingen beschikbaar, bijvoorbeeld in communicatie- en interactievaardigheden. Bij interesse is meer informatie beschikbaar via onze recruiters. 

Gedreven team
Wie zijn je toekomstige collega’s? Sterk gemotiveerde en betrokken professionals, zoals jij. Met de principes van persoonsgerichte zorg hoog in het vaandel. Het huidige team van de Jasmijnhof bestaan uit verpleegkundigen, verzorgenden, assistenten, agogen en medewerkers cliëntadvies. Via Goudenhart beschikt de afdeling over een specialist ouderengeneeskunde en een vaste psycholoog en fysiotherapeut. Palet Welzijn zorgt voor de dagbestedingscoach en activiteitenbegeleiders.

Veelzijdige werkomgeving
Kortom, je gaat werken in een uitdagende multidisciplinaire omgeving. Zoals eerder gezegd, gaat het om low volume/high care-zorg, wat staat voor kleinschaligheid (maximaal twee maal acht bewoners) en hoogwaardige en intensieve zorg en begeleiding. Met de vergrijzing van Nederland neemt de vraag naar specialistische zorg Gerontopsychiatrie snel toe en zal de reguliere ouderenzorg daar een belangrijke rol in spelen. Ga jij daar deel van uitmaken?

Groei door in ons netwerk

Werk jij momenteel binnen het Fundis-/WelThuis-netwerk en wil je doorgroeien naar een specialistische rol op een bijzondere afdeling die volop in ontwikkeling is? Bespreek de mogelijkheden met je leidinggevende.

WelThuis staat voor persoonsgerichte zorg met aandacht en compassie. De belofte van perspectiefvolle mogelijkheden kunnen we alleen waarmaken met kundige, toegewijde medewerkers. Dus bieden we onze medewerkers mooie loopbaanperspectieven. Met ijkpunten als:

  • aandacht voor persoonlijke loopbaanwensen binnen WelThuis maar ook binnen Fundis;
  • ruimte om door te groeien naar specialistische afdeling;
  • invloed op de afdeling en de uitoefening van je werk;
  • actieve aandacht voor vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling en welzijn;
  • open werkomgeving met respect voor jouw bijdrage.

VACATURES ►

Ben jij geïnteresseerd in een van de vacatures en wil je hier meer over weten? Vrijblijvend kennismaken of een dagje meewerken om te ervaren hoe het is om te werken bij de Jasmijnhof? Stuur een e-mail naar werkenbij@welthuis.nl

Informatie en contact

Voor meer informatie of aanmelding, kunt u contact opnemen met onze recruiters via 088 – 92 93 000 of via werkenbij@welthuis.nl

 

Volg ons op