De verhuizing van een deel van de bewoners van WelThuis uit Monteverdi naar De Rozentuin aan de Naomigang 1 in de wijk Rokkeveen in Zoetermeer, is voor elkaar. Het woonzorggebouw, dat vrijdag 5 juli officieel in gebruik werd genomen, beschikt over 48 appartementen en 6 gemeenschappelijke buurtkamers en biedt zorg en begeleiding aan 40 bewoners met een vorm van dementie en aan 8 bewoners met een lichamelijke zorgvraag.

Bewoners wonen hier op basis van een indicatie in de Wet langdurige zorg. Iedere bewoner beschikt over een eigen appartement met woonkamer, aparte slaapkamer, badkamer en een ruim balkon. Vervolgens zijn er 6 buurtkamers, waar bewoners gezamenlijk kunnen vertoeven. De Rozentuin biedt bewoners een echt thuis en zij hebben hier veel eigen ruimte en privacy. Zo heeft iedere bewoner een eigen plek om zich even helemaal terug te trekken alleen, met partner en/of naasten.

In De Rozentuin wordt gebruik gemaakt van zorgdomotica. Zo zijn er slimme sensoren in het gebouw voorzien, waardoor bewoners zich in meer of mindere mate zelfstandig binnen het gebouw kunnen bewegen. In samenwerking met interieurstylist Livin is de inrichting van de locatie geheel afgestemd op mensen met dementie.
Duurzaamheid was een belangrijk thema bij de bouw van De Rozentuin en is het gebouw ‘all-electric, dus zonder gasaansluitingen. Op het dak liggen zonnepanelen en de verwarming vindt plaats met luchtwarmtepompen en het gebouw is zo ontwikkeld dat het energieneutraal en toekomstbestendig is. En mocht het nodig zijn, dan kunnen de wooneenheden in de toekomst met beperkte middelen geschikt gemaakt worden voor eenpersoonshuishoudens of voor jongeren.