WelThuis zet, gedurende de coronacrisis, extra handen in om de eigen zorgmedewerkers te ondersteunen in de dagelijkse werkzaamheden. Hiervoor heeft WelThuis twee tijdelijke functies gecreëerd, te weten de Zorghulp en de ADL assistent. De Zorghulp houdt zich bezig met allerhande hand en span diensten en de ADL assistent krijgt een spoedopleiding ADL, gegeven door de collega’s van de WelThuis academie, en wordt ingezet om bij de ADL taken de zorg te ondersteunen.

Dit betekent dat de zorgmedewerkers zich meer kunnen richten op de coördinatie van de dagelijkse zorg en de verpleegtechnische en voorbehouden risicovolle handelingen. Vooralsnog zet WelThuis deze functies tijdelijk in. Dat neemt niet weg dat deze periode tevens gebruikt wordt om te ontdekken of deze functies misschien ook in de toekomst ingezet kunnen worden als oplossing voor een deel van de arbeidsmarktkrapte in de zorg.

Diverse oproepen via social media hebben tot veel reacties & sollicitaties geleid! Er hebben ook kandidaten gereageerd die nu al hebben laten weten het roer om te willen gooien en in de zorg te willen blijven werken.

Deze week hebben 32 sollicitatiegesprekken plaatsgevonden en tot nu toe zijn er 20 nieuwe collega’s aangenomen, waarvan 10 zorghulpen en 10 ADL assistenten. De eerste groep ADL assistenten zijn vandaag opgeleid. Met de opgedane kennis gaan zij volgende week aan de slag. WelThuis is blij met hulp van buitenaf, blijft werven en verwacht de komende tijd nog meer zorghulpen en ADL assistenten aan te kunnen nemen. Wil jij ook in aanmerking komen? Stuur een e-mail aan werkenbij@welthuis.nl

Voor meer informatie:

Vacature Zorghulp >>

Vacature ADL assistent >>