Collega Bas is alweer een jaar in dienst bij WelThuis. Bas heeft een jaar geleden het roer omgegooid door de overstap te maken van de gastvrijheidsbranche naar de ouderenzorg. En wel bij WelThuis. Een schot in de roos. Voor Bas en voor WelThuis! Wij vroegen Bas zijn ervaring te delen.

“Het is alweer een jaar geleden dat ik bij WelThuis, locatie De Rozentuin, te Zoetermeer in dienst ben getreden. Net als bij vele anderen, heeft Corona vorig jaar ook bij mij roet in het eten gegooid. Na een aantal teleurstellingen te hebben moeten verwerken in de gastvrijheidsbranche, nam ik mijzelf voor om uit mijn comfortzone te stappen.

Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging kwam ik bij WelThuis terecht. Gezien de corona pandemie werd, en is het steeds, moeilijker voor zorginstellingen om de juiste, persoonlijke zorg aan te kunnen bieden voor de kwetsbare ouderen in Nederland. Ik voelde mij geroepen om hier wat aan te doen en een steentje bij te dragen. Zo gezegd, zo gedaan. Vorig jaar november ben ik begonnen als ‘Zorghulp’. Binnen deze functie, gericht op verschillende facilitaire werkzaamheden, kon ik ervoor zorgen dat er veel last en druk van de schouders van mijn zorgcollega’s gehaald werd. Zodat ook zij, in deze pittige tijd, de best mogelijke verzorging konden blijven bieden.

Begin dit jaar werd mij gevraagd of ik geïnteresseerd was om het versnelde opleidingstraject tot Verzorgende IG te volgen. Hier heb ik volmondig ‘JA’ op gezegd. Werken in de ouderenzorg bevalt en ligt mij goed. Om mijzelf voor te bereiden op de opleiding, heb ik van mei tot september 2021 gewerkt als ‘aspirant ADL assistent’ bij WelThuis locatie De Rozentuin in Zoetermeer. ADL staat voor Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen. Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen zijn handelingen die mensen in het gewone leven dagelijks verrichten zoals wassen, douchen, uiterlijke verzorging etc. September 2021 ben ik met de opleiding voor Verzorgende IG begonnen. Op dit moment ben ik werkzaam binnen dezelfde locatie op een afdeling waar kleinschalige, persoonlijke zorg op maat wordt geboden aan mensen met een psychogeriatrische aandoening. Ik voel mij op mijn plek bij WelThuis en bedank mijn locatiemanager en de opleidingsadviseur van WelThuis voor deze mooie kans.”

Spreekt het verhaal van Bas je aan? Heb jij een zorghart? Ligt je werk momenteel helaas stil vanwege de corona maatregelen? Wil jij ook graag het roer omgooien en je steentje bijdragen in de ouderenzorg? Dat kan op zeer korte termijn bij WelThuis. Je kunt zelfs deze maand nog starten als ADL assistent. Hiervoor heb je geen zorgachtergrond nodig en je kunt het zelfs ook tijdelijk doen. Ook als je daarna verder door wil groeien in de zorg, hebben wij uitstekende mogelijkheden om jou daarin te faciliteren.

Meld je aan via werkenbij@welthuis.nl en we nemen snel contact met je op. Laten we samen kijken naar de mogelijkheden die er zijn en wat goed past bij jouw persoonlijke situatie.

 

Naar de vacature van ADL assistent >>