Op vrijdag 19 augustus werd mevrouw De Wilde, bewoonster van WelThuis locatie Monteverdi in Zoetermeer, verrast door familie, vrienden en medewerkers met een expositie van haar schilderijen. Medewerkers Nancy van Dongen en Lesley Damoe namen het initiatief om de creatieve bewoonster in het zonnetje te zetten en zorgden ervoor dat alles piekfijn georganiseerd was.

Damesmodezaak

Mevrouw De Wilde heeft jarenlang geschilderd en is nog steeds erg trots op haar schilderijen. Ze is begonnen met schilderen nadat ze haar carrière als verkoopster in een damesmodezaak had afgesloten. Als verkoopster gaf ze met veel oog voor detail en kleurencombinaties kledingadviezen aan haar vaste klanten, hetgeen ook te zien is in haar schilderijen. Na haar werkzame leven ging ze op schilderles en maakte ze veel mooie schilderijen. De mooiste schilderijen werden door haar man met veel liefde ingelijst en opgehangen.

Schilderijen

Op de schilderijen van mevrouw de Wilde zijn bloemen, boeketten, stillevens en ook haar kleinkinderen te zien. Daarnaast heeft ze een aantal schilderijen met vrouwspersonen gemaakt. Haar beste schilderijen heeft ze gemaakt in de periode 2000-2002, toen haar man nog leefde en ze actief schilderde.  “Het leuke is dat ze er altijd veel plezier in heeft gehad en ze er nog steeds zo mee bezig is. Soms zegt ze ook: Ik ga weer schilderen!”, aldus Willy Hollander-De Wilde over haar moeder.

Expositie

Op locatie Monteverdi heeft menig medewerker kennis gemaakt met de mooie werken van mevrouw De Wilde. Ze laat graag iedereen haar schilderijen zien en menig verpleegkundige heeft al een aanbod gehad iets uit te kiezen. Mevrouw de Wilde was het middelpunt van de belangstelling en genoot er zichtbaar van.

In dit filmpje is te zien hoe mevrouw De Wilde reageerde op haar eigen expositie: