Studenten verkorte BBL opleiding Verzorgende IG niveau feestelijk onthaald

Gouda, 4 april 2019 – Gisteren ontving WelThuis 18 enthousiaste studenten, zogenoemde zij-instromers, voor de Kick Off van de verkorte BBL MBO opleiding Verzorgende IG niveau 3. Zij werden feestelijk onthaald en zijn enthousiast van start gegaan.

“We zijn ontzettend trots op deze nieuwe talenten en blij met de start van deze samenwerking”. Met deze opleiding wil NCOI bijdragen aan de grote vraag naar Verzorgenden IG. .”Het is goed om te zien dat de studenten precies die vaardigheden en competenties bezitten die nu zo hard nodig zijn in de zorgsector. Deze 18 zij-instromers staan voor de uitdaging om binnen 15 maanden als Verzorgende IG af te studeren. Met een schat aan levenservaring en een flinke dosis doorzettingsvermogen is onze ervaring dat het absoluut mogelijk is” Aldus NCOI Sectordirecteur Zorg, Welzijn en Onderwijs, Martin van der groep.

Miranda Schouten, Directeur van WelThuis deed de aftrap. “Een warm welkom aan alle studenten. Jullie hebben een goede keuze gemaakt want wat is het toch mooi om betekenisvol werk te verrichten. Te kunnen werken in de zorg en met name werken in de ouderenzorg. Ik spreek uit ervaring! Verhuizen naar een verpleeghuis, vanuit de bewoner gezien, is vaak een verdrietige aangelegenheid. Jullie kunnen een waardevolle bijdrage leveren aan het woonplezier van onze bewoners. Hen echt bijstaan. Mooie en leuke gesprekken met hen aangaan. Samen met jouw collega’s. Met hen meedenken en samen een visie vormen. Iedere bewoner vraagt om een andere zorg. Dat maakt het werken bij WelThuis ook ontzettend dynamisch. Jij mag het gaan ervaren en werken met leren gaan combineren. Het zal zeker ook uitdagend zijn maar met jouw instelling en inzet, met de goede begeleiding door praktijkbegeleiders, opleidingscoaches van WelThuis en docenten van NCOI, heb ik er alle vertrouwen in dat we over 15 maanden hier weer bij elkaar zijn voor een feestelijke diploma-uitreiking. Heel veel succes en plezier toegewenst”.

Na de introductie was het tijd voor taart en vervolgens konden de studenten de workshop ‘Slimmer leren’ volgen. Tijdens deze workshop heeft NCOI hen door de lesstof en de planning meegenomen en tips gedeeld over hoe je werken en leren het beste kunt combineren. Na een goed verzorgde lunch hebben zij kennis kunnen maken met hun werkbegeleiders en werd deze eerste start van de nieuwe studie met een voldaan gevoel afgesloten!

Over de verkorte opleiding

In de verkorte opleiding vindt leren voor een groot deel in de praktijk plaats, zodat studenten alvast hun nieuwe beroep kunnen vervullen. En dat werkt! Deze vorm van samenwerking is ontstaan middels een co-creatie tussen WelThuis en NCOI. Kortom, de krachten bundelen en allebei doen waar we goed in zijn! Voor WelThuis betekent dit dat zij tweemaal zoveel studenten kunnen opleiden voor haar organisatie. Door de bundeling van expertise, netwerk en middelen ontwikkelen de partijen een passend opleidingstraject voor kandidaten. De achtergrond van de studenten is heel divers, zowel in leeftijd als in opleidingsniveau en werkervaring. Tijdens dit traject gaan zij hun opgedane levenservaring verbinden aan de kennis en kunde van het leertraject. Met de mogelijkheid om zo werknemers binnen de ouderenzorg te worden. Voor meer informatie kunt u terecht bij Joyce Zuurveld-Breas via j.zuurveld@welthuis.nl of 088-4262115. Voor meer informatie over werken en leren bij WelThuis verwijzen wij naar onze WelThuis Academie