Donderdag 29 november 2018 vond in het hoofdkantoor van Fundis het Zorg Job Event plaats. De belangstelling was groot. Iedereen met belangstelling voor een baan in de zorg kon tussen 17.00 en 20.00 uur binnen lopen. De organisatie verwelkomde ruim 250 bezoekers die gretig in gesprek gingen met de aanwezige professionals.

Werkgelegenheid

Jeroen van den Oever, directievoorzitter Fundis, en wethouder Corine Dijkstra openden het evenement. De wethouder gaf in haar openingswoorden aan zeer blij te zijn met het initiatief van de zorgorganisaties. “Het is belangrijk voor de zorgsector die dringend verlegen zit om arbeidskrachten en belangrijk voor de werkgelegenheid in Gouda”, aldus Dijkstra.

Grote belangstelling

Op het evenement kwamen zeer veel gemotiveerde werkzoekenden af. Bij de verschillende stands waar professionals bezoekers te woord stonden, moesten bezoekers soms even geduld hebben vanwege de grote belangstelling. Bezoekers kregen informatie en konden zich eventueel direct inschrijven voor het volgen van een werkleertraject bij een van de zorgorganisaties. Tijdens korte speeddates maakten bezoekers kennis met toekomstige collega’s. En in het Innovatie Lab werden de nieuwste technische snufje getoond die zorgmedewerkers ondersteunen bij de uitvoering van hun werk.

Heerlijke versnapering

Ook aan de inwendige mens was gedacht. Bij een mobiele crêperie werden bezoekers getrakteerd op een heerlijke hartige of zoete versnapering. Een groot deel van de bezoekers maakte ook gebruik van de mogelijkheid om gratis een professionele foto te laten maken voor gebruik op het CV of LinkedIn pagina.

Voor herhaling vatbaar

De zorgorganisaties kijken tevreden terug op het evenement. Bekeken wordt of een dergelijk initiatief een vervolg krijgt in 2019. Het evenement werd georganiseerd door regionale arbeidsmarktorganisatie Care2Care, WelThuis, Vierstroom Zorg Thuis, VariantZorg en PlusZorg. Tijdens het evenement waren ook andere zorgorganisaties uit de regio Gouda aanwezig waaronder het Groene Hart Ziekenhuis, Gemiva-SVG, Zorgpartners Midden-Holland, Vierstroom Verpleeg Thuis, Vierstroom Veilig Thuis, Zorgpension, De Zevenster, Agathos Thuiszorg, Enver en ZorgBrug. Ook waren medewerkers van uitkeringsinstantie UWV aanwezig.