Op woensdag 6 oktober zijn 20 studenten met de eerste hbo-module van Campus Gouda gestart. De module ‘Communiceren in de Zorg’ is in samenwerking met De Haagse Hogeschool opgezet. Het doel hiervan is om het onderwijs in de regio Midden-Holland sterker te maken en werkenden in de zorg een kans te geven zich verder te ontwikkelen. Met Campus Gouda wordt gewerkt aan een groter aanbod hbo-onderwijs. De feestelijke start van de module vond vanochtend plaats bij de Irishof in Gouda, onderdeel van Zorgpartners Midden-Holland.

Groter aanbod hbo-onderwijs
De Goudse wethouder Zorg Corine Dijkstra is blij met de eerste studenten van Campus Gouda: “Hiermee ondersteunen we zorgaanbieders in onze regio bij de ontwikkeling van hun medewerkers. Het is moeilijk om personeel in de zorg vast te houden en te binden. Door zorgmedewerkers modules op hbo-niveau aan te bieden worden ze niet alleen beter in hun vak, ze blijven ook behouden binnen de sector.” In de module ‘Communiceren in de Zorg’ is er veel aandacht voor technologie, zodat de studenten ook leren omgaan met de vernieuwingen in hun vak. Wethouder Onderwijs in Gouda, Thierry van Vugt: “Voor de toekomst willen we met Campus Gouda zorgen voor een groter aanbod hbo-onderwijs voor werkenden en studenten. Dit doen wij rond thema’s die actueel zijn in de regio, zoals zorgtechnologie en bodemdaling. Wij werken hierbij samen met hogescholen en bedrijven uit de regio. Zo brengen we leren en innoveren bij elkaar.”

Samenwerking Haagse Hogeschool
Rajash Rawal, bestuurder van de Haagse Hogeschool: “Flexibel leren is het leren van de toekomst. Tot op heden keek het onderwijs vooral naar jongeren die net een mbo-, havo- of vwo-opleiding hebben afgerond. Maar ook werkenden krijgen steeds meer te maken met veranderingen binnen hun beroepen, veranderingen die vragen om doorlopende verdere ontwikkeling. Daarom neemt De Haagse Hogeschool het voortouw in innovatie en onderzoek om zo steeds passend onderwijs te kunnen bieden. Zoals hier, in de samenwerking met Campus Gouda. Het aanbieden van hbo-modules is een vrij nieuwe ontwikkeling. Een ontwikkeling die niet alleen belangrijk is voor het versterken van de regionale zorg, maar ook voor ons streven om steeds vernieuwend en actueel onderwijs aan te bieden.”

Meer informatie
De module ‘Communiceren in de Zorg’ staat gelijk aan 30 ECTS en is ontwikkeld met Zorgpartners Midden-Holland, WelThuis, Gemiva-SVG, Vierstroom Zorg Thuis, Groene Hart Ziekenhuis en werkgeversorganisatie in Zorg en Welzijn, ZWConnect. Deze zorgorganisaties bieden hun medewerkers de module aan en selecteren op geschiktheid. Op dit moment werkt Campus Gouda aan nog meer modules voor de zorg. Kijk voor meer informatie op: www.campusgouda.nl

Toelichting Campus Gouda
Campus Gouda biedt studenten van verschillende niveaus de mogelijkheid om aan de slag te gaan met actuele onderwerpen die spelen bij bedrijven en overheid uit de regio Midden-Holland, bijvoorbeeld zorgtechnologie en bodemdaling. Campus Gouda is een samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheid. De gemeenten Krimpenerwaard, Zuidplas, Waddinxveen, Gouda en Bodegraven-Reeuwijk en Hogescholen bieden samen met bedrijven en zorginstellingen opleidingen aan in een duurzame en innovatieve omgeving. Ook voor werkenden is een plek, zodat zij zich kunnen voorbereiden op de ontwikkelingen van de toekomst. Campus Gouda is de plek voor een Leven Lang Ontwikkelen en zoekt daarbij de samenwerking op met de Human Capital Agenda van de provincie.