Liesbeth van Dijk, Verzorgende 3IG in De Bovenberghe

Laatst heb ik iets moois ervaren wat ik in al die jaren in de zorg nog niet had meegemaakt. Onlangs ben ik met de bewoners van WelThuis op vakantie geweest. Er was ook een meneer met Parkinson mee. Meneer is altijd gespannen en komt vaak moeilijk uit zijn woorden. Maar tijdens die vakantie gebeurde er toch iets magisch…

Meneer was al een hele lange tijd niet weggeweest. Voor zijn doen was hij in een hele andere setting terechtgekomen. Dit had een magisch effect op hem! Tijdens die vakantie was hij namelijk volledig ontspannen, relaxt en rustig. Hij kon zelfs ineens goed praten en lopen! Iedere dag als hij mij, of één van mijn collega’s zag, glimlachte hij. Hij leefde helemaal op en kletste gezellig mee. Hij veranderde in een compleet andere man, in positieve zin natuurlijk! Sindsdien gaat het veel beter met hem. Dat was zo fantastisch om mee te maken en heeft me zoveel kracht gegeven om dit werk te blijven doen. Hij was me zo dankbaar en dat is precies de input die je nodig hebt om door te gaan.

Je eigen verhalen creëren? Bekijk hier onze vacatures.