De cliëntenraad van WelThuis locaties in de Krimpenerwaard is op zoek naar nieuwe leden. De cliëntenraad zet zich in voor de gezamenlijke belangen van de bewoners van WelThuis woonzorglocaties. Denk daarbij aan onderwerpen als wonen, zorg en welzijn. Leden Anja en Koos vertellen graag meer over wat een cliëntenraad is en doet.

Even voorstellen
Anja is voorzitter van de cliëntenraad. Ze is lid geworden omdat ze iets voor anderen hoopt te betekenen. Koos was tot 1999 kweker, tegenwoordig is hij bloemeninkoper op de veiling. Hij doet veel vrijwilligerswerk, zoals tuinvrijwilliger bij De Bovenberghe. Sinds kort is Koos ook lid van de cliëntenraad.

Gevraagd en ongevraagd advies
“Wij zijn een onafhankelijke raad en komen op voor de bewoners van WelThuis woonzorglocaties in Krimpenerwaard. De raad heeft elke maand overleg met elkaar en de managers van de locaties. Hierbij geven we gevraagd en ongevraagd advies over maaltijden en dagbesteding, inrichting van de locaties. Zo werken we samen met WelThuis aan de best mogelijke zorg voor en het welzijn van bewoners.”

Nieuwe leden nodig
“Voor cliëntenraad Krimpenerwaard zijn er nieuwe leden nodig. Deze raad is betrokken bij de volgende WelThuis locaties: De Bovenberghe en Borchleen in Schoonhoven en De Westerweeren in Bergambacht. Iedereen die ongeveer 8 uur per maand beschikbaar is, kan zich aanmelden bij de cliëntenraad. Het is de bedoeling dat leden regelmatig naar de locatie(s) komen.”

Successen
“De cliëntenraad is trots op de nieuwe tuininrichting van locatie De Bovenberghe. Ook wel bekend als de beleeftuin. Hier staan het hele jaar door vrolijk gekleurde bloemen, omdat er maar liefst 600 bloembollen zijn geplant. Verder staan er tuinhuisjes met verwarming, zodat bewoners op ieder moment van het buitenleven kunnen genieten. De bedoeling is elke locatie op deze manier in te richten. Het is fijn dat wij daar een bijdrage aan hebben kunnen leveren.”

Drijfveren
Anja: “Als ik een gezellige sfeer proef bij bewoners, familie en zorgverleners, dan krijg ik een warm gevoel van binnen!” Koos beaamt dat het een goed gevoel geeft om bij te dragen aan het welzijn van bewoners van woonzorglocaties. Daarnaast ontvangen leden een jaarlijkse vergoeding en er zijn diverse cursussen te volgen.

Meer weten en aanmelden
Wilt u lid worden of kent u iemand die geschikt is? U kunt contact opnemen met Roxane de Koning, ambtelijk secretaris, via telefoonnummer 06 – 218 92 791 of e-mailadres r.dekoning@welthuis.nl. En neem een kijkje op welthuis.nl/cliëntenraden.