De ziekte van Alzheimer is de belangrijkste oorzaak van dementie. In Nederland hebben momenteel 260.000 mensen een vorm van dementie. Bij dementie zijn er naast geheugenstoornissen ook andere problemen, bijvoorbeeld met praktische vaardigheden. In de loop der tijd neemt de ernst van de problemen toe. Jaarlijks wordt hier bij stil gedaan tijdens Wereld Alzheimerdag. In Zoetermeer werken binnen de zorgketen Dementie diverse organisaties samen om een zo goed mogelijke zorg bij dementie te realiseren. 

Op donderdag 20 september 2018 wordt in Zoetermeer stilgestaan bij Wereld Alzheimer Dag. De ziekte van Alzheimer is de belangrijkste oorzaak van dementie. In Nederland hebben momenteel 260.000 mensen een vorm van dementie. De gehele middag en avond is er een programma rond dit thema. Dit programma wordt georganiseerd door ZorgHart Zoetermeer, keten dementie en mede mogelijk wordt gemaakt door de gemeente Zoetermeer en Fonds 1818.

In de middag zijn belangstellenden welkom bij de documentaire ‘Mam’ van Adelheid Roosen. Een indrukwekkende reportage waarin zij met liefde en humor een poging doet om de ongrijpbare ziekte dementie te begrijpen. Daarna gaat Anne-Marth Hogewoning in op haar prachtige ‘Alzheimer Fluisteren’ waarmee zij het isolement van mensen met dementie wil doorbreken. Dit programma duurt van 14.00 uur tot 16.45 uur.

Het avondprogramma duurt van 18.30 uur tot 22.00 uur. Wethouder Ingeborg ter Laak spreekt dan over het Zoetermeerse beleid en de campagne ‘Dementie op jonge leeftijd’, ook is er een interactieve workshop met het thema ‘Alzheimer Geluk’. Zowel tijdens de middag als avond kunt u de informatiemarkt bezoeken. Diverse zorg- en welzijnspartijen uit Zoetermeer geven informatie over de ondersteuningsmogelijkheden bij dementie, zo ook WelThuis.

Het programma kunt u hier bekijken.

Deelname is gratis!
Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Het CKC is gevestigd aan de Leidsewallen 80 in Zoetermeer. Aanmelden kan tot 18 september a.s. bij het Coördinatiepunt Zorg via e-mailadres info@coordinatiepuntzorg.nl of telefonisch op werkdagen tussen 9.00 en 10.00 uur en 12.00 en 14.00 uur via telefoonnummer 079 – 371 94 71.