Bewoners Schuylenburcht gaan uit eten in Abrona

Medewerkers en vrijwilligers van WelThuis verrasten de bewoners van locatie Schuylenburcht in Oudewater op 13 oktober met een avondje uit in restaurant Abrona. De groep ouderen reageerde verbaasd toen de verrassing tijdens de lunch werd bekendgemaakt door locatiemanager Ermi van Oosterhout. “De verrassing was echt zó groot, iedereen was doodstil”, aldus initiatiefnemer Linda Oosterbaan.

Waardigheid & Trots

Het avondje uit was een idee van dagbestedingscoach Linda Oosterbaan, werkzaam namens Palet Welzijn voor WelThuislocatie Schuylenburcht. Door het project Waardigheid & Trots was er de mogelijkheid iets extra’s voor de bewoners te doen. Na raadpleging van de bewoners kwam het idee om met de hele groep te gaan uiteten in het centrum van Oudewater.

Speciaal Menu

Het etentje vond plaats in restaurant Abrona waar mensen met een verstandelijke beperking werken in de keuken, huishouding en de bediening. Het restaurant had een speciaal menu samengesteld en de sfeer was erg goed in de prachtige serre van het restaurant. “Je ziet twinkeling bij de mensen in de ogen, die twinkeling zegt genoeg”, aldus Linda Oosterbaan.

Eenzaamheid

Voor sommige bewoners was het al heel lang geleden dat ze een avondje uit zijn geweest. Ondanks dat de bewoners van Schuylenburcht samenleven op deze locatie is er toch nog veel eenzaamheid onder de ouderen. “Doordat ze elkaar in een andere omgeving ontmoeten, merk je dat er nog veel meer met elkaar gepraat wordt dan normaal”, gaf locatiemanager Ermi van Oosterhout aan.

Sfeervolle muziek

De avond werd sfeervol aangekleed met muziek van vroeger, verzorgd door muzikant Rolf van Rijsbergen. Diverse hits van vroeger werden ten gehore gebracht én de ouderen zongen uit volle borst mee. De bewoners genoten van de sfeer en het samenzijn in een andere omgeving.

“Ik denk dat we ze geen groter cadeau hebben kunnen geven dan met zo’n avond”, aldus Christa Koster, locatiecoach van Schuylenburcht.

Bekijk het filmpje om te zien hoe ze genoten van de speciale verrassing.