Sinds september 2017 biedt WelThuis de mogelijkheid om te werken én leren. In de WelThuis Academy worden leerlingen in drie jaar tijd opgeleid tot verzorgende IG en krijgen alle ruimte om zich te verdiepen in specifieke kennisgebieden en vaardigheden binnen de ouderenzorg. Een van deze leerlingen is de vrolijke Yelte Zuurveld.

Hij is enthousiast over de combinatie van theorie en praktijk: “Ik ga één dag in de week naar school, de andere dagen werk ik in Magnolia in Zoetermeer. De opgedane kennis kan ik gelijk in de praktijk brengen.” Hij vervolgt: “Ik heb mijn eigen taken en werk zelfstandig, wel word ik begeleid door mijn jobcoach.” Het werken in Magnolia bevalt hem echt goed. Yelte legt uit: “Ik ben hier niet de ‘leerling’, maar ik word door mijn collega’s behandeld als een volwaardig lid van het team. Dat is heel erg fijn.”

Yelte’s hart ligt bij psychogeriatrie: “Om de bewoners thuis te laten voelen, is het belangrijk de bewoners ook echt te leren kennen en hen goed aan te voelen. Dit maakt het werken in de zorg heel persoonlijk.’’ Yelte vervolgt trots: “Een van de bewoners laat eigenlijk niemand toe. Op mij reageert ze positief en ik mag haar wél verzorgen. Dat geeft een geweldig gevoel!”

Meer over de WelThuis Academy