Op donderdag 13 juni om kwart voor vijf is geconstateerd dat één van de bewoners uit verpleeghuis De Westerweeren (WelThuis) in Bergambacht vermist werd. Deze bewoner is tot onze grote schrik en spijt om iets over zeven dezelfde avond gevonden, waarna er is vast komen te staan dat deze bewoner is overleden. Medewerkers van De Westerweeren zijn geschrokken en verdrietig en leven ten zeerste mee met de familie.

Voor ernstige incidenten, zoals een vermissing, wordt een protocol gevolgd, dat ook direct in werking is getreden. Vanaf kwart voor vijf is er binnen en buiten de locatie gezocht naar de bewoner. Ook is de familie direct op de hoogte gesteld. Na een uur, nadat er ook buiten de locatie, in het dorp is gezocht, is de politie op de hoogte gesteld, waarna zij de zoekactie overnamen en een melding is gedaan via Burgernet. Na een melding van een buurtbewoner is de brandweer ingeschakeld en is de bewoner uiteindelijk gevonden.

Er zal een melding worden gedaan bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg en wij zullen onderzoek doen naar deze situatie.

WelThuis vindt het belangrijk transparant te zijn over deze ingrijpende gebeurtenis: voor de familie is het immens verdrietig dat hun geliefde is overleden. Maar ook op onze medewerkers maakt deze gebeurtenis diepe indruk. Alle betrokkenen zijn en worden door WelThuis persoonlijk geïnformeerd.
Omwille van de privacy van alle betrokkenen kunnen geen verdere mededelingen worden gedaan.