Welzijn en leefplezier  bewoners 

 

Verpleging en begeleiding krijgen bewoners van professionele medewerkers van WelThuis. Daarnaast zetten vrijwilligers zich met veel enthousiasme in op de woonlocaties. Ze helpen samen met mantelzorgers, de buurt en de Stichting Vrienden van WelThuis om het leefplezier van de ouderen te verbeteren. Vrijwilligers, mantelzorgers, buren en de Vrienden van WelThuis, ze helpen ieder op een andere manier mee. Wat ze gemeen hebben is dat ze de ouderen een warm hart toe dragen en zich daarvoor hard maken. Ouderen een fijne tijd geven in hun woonomgeving is dankbaar om te doen. Iets doen voor een ander geeft een goed gevoel. Bovendien is vrijwilligerswerk een goede manier om nieuwe mensen te ontmoeten en kennis en ervaringen te delen met anderen. 

 

Een klein gebaar maakt het verschil

Dankzij alle vrijwilligers en hulp van anderen organiseert WelThuis activiteiten en uitstapjes. Dit helpt de ouderen om uit hun isolement te komen. Ze hebben een leuke tijd. Om ook in de toekomst de ouderen een plezierig dagje te kunnen geven is ook uw hulp welkom.

U kunt op verschillende manieren bijdragen aan het leefplezier van de ouderen. U kiest zelf bij welke activiteit en op welke woonlocatie u ondersteuning biedt. U kunt denken aan de volgende activiteiten:

  • Maaltijden uitdelen
  • Uitstapjes organiseren
  • Een praatje maken
  • Een ommetje maken 
  • Samen een spelletje doen
  • Koffie schenken
  • Levensboek maken

Levensboek maken

Iedere bewoner heeft een eigen levensverhaal. Voor een goede verzorging is het belangrijk om kennis te hebben van de levensgeschiedenis van een bewoner. We zien graag dat familieleden of andere mensen uit het netwerk van de bewoner een levensboek maken. De informatie is van betekenis voor het zorgdossier, maar is ook op andere manieren bruikbaar. Zoals bij de keuze van activiteiten. Daarnaast is het gewoon leuk om samen met de bewoner herinneringen op te halen en die in een levensboek te verwerken.

 

Buurt steeds belangrijker voor welzijn bewoners

Steeds vaker leveren buurtbewoners en winkeliers in de wijk een bijdrage en helpen zij om het welzijn van de bewoners te verbeteren. Zij maken naast familieleden en mantelzorgers onderdeel uit van het buurtnetwerk. Door de krachten te bundelen krijgen zij veel voor elkaar.

 

Stichting Vrienden van WelThuis

De Vrienden van WelThuis en de vriendenkringen laten dromen en wensen van onze bewoners uitkomen met de donaties die ze jaarlijks ontvangen. Elke woonlocatie heeft eigen vriendenkring die de dromen realiseren.

 

Aanmelden als vrijwilliger bij WelThuis

Vrijwilligerswerk is dankbaar werk. Met een paar uurtjes per maand verbetert u het leefplezier van de ouderen. U helpt toch ook mee? Vrijwilligerswerk bij WelThuis wordt gecoördineerd door onze zusterorganisatie Palet Welzijn. Heeft u interesse in vrijwilligerswerk op één van de woonlocaties van WelThuis? U kunt hiervoor een mail sturen naar info@paletwelzijn.nl.

Contact

 

Postadres
Postbus 571
2800 AN Gouda

Contact met een adviseur 

088 42 62 160

Veelgestelde vragen

 

Bekijk de meest gestelde vragen.

 

Contact

WelThuis
Postbus 571 | 2800 AN Gouda

Adviseur WelThuis
T: 088 42 62 160 
E: info@welthuis.nl

privacy  | disclaimer |WelThuis is onderdeel van Fundis.

copyright © WelThuis 2016

 

facebook icon

twitter icon